Este scandal în România, în plină pandemie de coronavirus. Adrian Streinu Cercel a fost sacrificat din fruntea comisiei științifice anti-Covid din Ministerul Sănătății. Ultima sa declarație legată de izolarea bătrânilor de peste 65 ani a fost blamată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dar și de Klaus Iohannis.

Reacție furibundă a lui Cercel după ce a fost demis

Programul “Vacanța mare” nu a fost deloc pe placul celor de la PNL și a șefului statului. S-a decis demiterea lui Streinu Cercel și numirea Adrianei Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.

Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie.

În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică”, a fost anunțul lui Nelu Tătaru.

Acesta a mai ținut să menționeze că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”.

Motivul din spatele acestei demiteri a fost proiectul controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel prin care dorea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 ani. Izolarea s-ar fi făcut pe o perioadă de 3 luni de aici înainte. Ideea despărțirii bătrânilor de familiile lor a stârnit o mulțime de reacții negative la nivel național.

Planul lui Streinu Cercel mai includea o serie de măsuri economice ce au fost catalogate drept „populiste” de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Streinu Cercel a avut și prima reacție în acest scandal. Pe un ton foarte nervos, a declarat că nu dorește să comenteze, dar a ținut să precizeze un singur lucru. „Să facă ce vor, să fie de capul lor și să de ducă toți în bula lor”, a spus Cercel, conform huff.ro.