"Acest plan de masuri avea ca termen de indeplinire data de 31.12.2013 urmand ca in cazul in care nu ar fi fost indeplinit in integralitate sa se dispuna, pe principiul gradualitatii si in conformitate cu prevederile legale, masura administrarii speciale", a mai spus Tudor.

"În calitate de vicepresedinte al ASF am solicitat presedintelui Rusanu efectuarea mai multor controale inopinate la mai multe societati de asigurare inclusiv Astra Asigurari. Aceste controale aveau ca obiect principal verificarea modului de solutionare a reclamatiilor privind acordarea despagubirilor. Desi nu toate controalele solicitate de mine au fost in cele din urma efectuate, Astra Asigurari a fost verificata a doua oara prin control la sediu in mai putin de 1 an, perioada in care se afla in monitorizare prin plan de masuri", a mai declarat fostul vicepreşedinte al ASF.

"Prin urmare, masura luata de ASF este efectul activitatii de control a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor al carei presedinte am fost pana in aprilie 2013 si rezulta din nerespectarea de catre Astra Asigurari a planului de masuri dispus de catre consiliul CSA. De altfel, administrarea speciala a societatii Astra Asigurari instituita de ASF nu este o sanctiune contraventionala in temeiul legii de functionare a sectorului de asigurari din Romania respectiv legea 32 / 2000, ci doar o masura administrativa pe care autoritatea de supreveghere o poate dispune in vederea ameliorarii modului de administrare a entitatii supravegheate, in temeiul legii 503/2004", a mai precizat Daniel Tudor.

Citește și: