Daniel Funeriu este de părere că Olanda pune în pericol statul de drept, motiv pentru care trebuie scoasă din Uniunea Europeană sau, cel puțin, din spațiul Schengen.

”Olanda lui Rutte ar trebui exclusă din Uniunea Europeană, sau cel puțin din spațiul Schengen pentru că pune în pericol statul de drept prin incapacitatea autorităților de a stopa fabricarea pe scară largă a drogurilor dure.”, spune acesta.

Olanda nu respectă Articolul 2 al Tratatului Uniunii Europene

În continuare, Daniel Funeriu spune că Olanda nu respectă o parte a Articolului 2 din Tratatul Uniunii Europene, subliniind că nu apără demnitatea umană, libertatea și drepturile omului.

”Astfel Olanda nu respectă o bună parte din articolul 2 al Tratatului Uniunii Europene. Demnitatea umană, libertatea și drepturile omului nu sunt apărate de autoritățile subordonate premierului Rutte, fiind cunoscut că persoanele care prizează aceste droguri dure, fabricate în Olanda din cauza incapacității guvernului lui Rutte de a stopa producția, își pierd demnitatea, libertatea și nu mai beneficiază de drepturile fundamentale ale omului.”, spune acesta.

Rutte, cel mai toxic lider

Daniel Funeriu mai spune că Rutte, premierul Olandei, este cel mai toxic lider al unei țări din Uniunea Europeană.

”Așa că, domnu’ Rutte (pe care îl consider cel mai toxic lider al unei țări din UE la ora actuală), fă-ți ordine în propria-ți ogradă înainte de a da lecții altora.”, spune acesta.

Mesajul său vine în contextul în care poliția olandeză a descoperit un laborator imens de droguri sintetice care producea un milion de euro pe zi.

Acesta a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri în sud-estul Olandei, fiind considerat unul dintre cele mai mare laboratoare clandestine de droguri sintetice identificate vreodată în țară.

Sursă foto: Dreamstime