Daniel Funeriu: E datoria noastră să ne opunem negaționismului noii stângi

Adevărul este că societățile occidentale au un complex izvorât din trecutul lor colonial. S-au îmbogățit mult exploatând resursele și oamenii din fostele colonii, avansul civilizațional adus de colonizări fiind evaluat incert.

Acum se confruntă cu cotropirea ”metropolei”, a Franței, a Belgiei, etc, de oameni din fostele zone coloniale și, pas cu pas, oamenii politici slabi care conduc țările la Vest de Viena cedează elemente cheie din cultura noastră imbecilei mișcări ”woke”, de teama etichetelor infame de ”rasist”, ”nazist” etc.

Europa Unită, așa cum o cunoaștem azi, riscă să se descompună dacă liderii fostelor puteri coloniale continuă să ne bage pe gât nouă, celor din Estul european, obligativitatea mutualizării datoriei lor morale față de fostele lor colonii.

Noi, românii, împreună cu grupul de la Visegrad, trebuie să respingem ferm tentativele de mutualizare a problemelor izvorâte din trecutul colonial aducător de bogății pentru ei. Nu avem noi a plăti factura colonialismului. Să își rezolve ei aceste probleme. Dacă sunt prea slabi și își demolează statuile marilor oameni care le-au condus țările înspre înalta civilizație, dacă renunță la simbolurile fondatoare ale dominației lor intelectuale și politice, e strict problema lor, nu trebuie să facem ca ei.

”Trebuie să fim puternici”

Noi trebuie să fim tot mai puternici și să avem grijă să ne clădim țara pe fundamentul valorilor noastre, că avem suficient de muncă la acest capitol.
În realitate, la nivel global, asistăm la instalarea unui nazism al stângii descreierate, care sfărâmă ca un malaxor infernal pilonii culturii noastre. Marile opere, marii cărturari, marile idei sunt demolate în indiferența generală, indiferență care are ca echivalent sinistru doar Tratatul de la Munchen din 1938, poate cea mai rușinoasă cedare morală a lumii civilizate de până acum.

E datoria noastră să ne opunem negaționismului noii stângi, e datoria noastră să spunem, ferm, nu oricăror tentative de acceptare a vreunui element „woke” și, mai ales, să-i denunțăm pe cei care încearcă escrocheria intelectuală care consistă în a ne aburi că anumite chestiuni țin de „valorile europene”. Avem datoria memoriei față de ororile stângismului și să spunem tinerilor exaltați de azi că stângismul aparent generos alunecă inevitabil în teroare.

Nu, nu trebuie să ascultăm militanții imberbi care ne spun cum e cu „echitatea”, cu „egalitatea” și alte cuvinte frumoase, ci trebuie să îi educăm, arătându-le că nu sunt decât carne de tun pentru cei care au agenda criminală a stângii neo-naziste. Nu, să te piși pe statuia lui Churchill nu e valoare europeană, să renunți la Mozart și Beethoven nu e valoare europeană, să accepți ca femeile să fie asuprite de bărboși nespălați nu e valoare europeană. E doar sinucidere culturală.