Viorica Dăncilă a avut parte de un final de 2019 de coșmar. A pierdut rușinos alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, apoi a fost dată afară de la Guvern prin moțiune de cenzură. Nu a mai rezistat mult nici în fruntea PSD și a fost obligată să-și dea demisia.

Dăncilă dă ordine în PSD

La început de 2020, Dăncilă revine și începe să dea ordine din nou în PSD. A deranjat-o demersul Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea în Parlament pe modificarea legii electorale cu 4 luni înaintea alegerilor locale. Dăncilă sună adunarea și spune că PSD trebuie să dărâme actualul Executiv.

„E corect și logic ca PSD să depună moțiune de cenzură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. Acest guvern a sfidat bunele practici democratice, operând modificări importante cu 4 luni înaintea alegerilor locale, doar fiindcă își imaginează că obține astfel avantaje electorale. O asemenea încălcare a principiilor democratice trebuie să primească un răspuns politic adecvat gravității sale„, a scris Viorica Dăncilă pe o rețea de socializare.