Ultimul Barometru Europa FM, o distruge pe Viorica Dăncilă. Ea este clasată pe locul 5, cu 8,4% din preferințele electoratului (în ușoară creștere față de luna iulie).

În sondajul realizat de IMAS în luna august, favorit în primul tur al alegerilor prezidențiale rămâne Klaus Iohannis, cu 44,6%. Pe locul doi se află, la mare distanță, Dan Barna. Acesta crește față de iulie și ajunge la 17,3% procente.

Următorii clasați în barometru sunt doi politicieni care nu candidează – Victor Ponta (în creștere până la 14%) și Călin Popescu Tăriceanu (12,7%)

În sondajul IMAS nu este inclus Mircea Diaconu (candidat independent susținut de Pro România și ALDE).

În ceea ce privește partidele, PNL e clasat pe primul loc cu 28,4%, urmat de USR cu 19.8%, în scădere cu aproape 2 puncte față de luna iulie. Și Partidul Social Democrat este în scădere – rămâne pe locul trei și ar fi votat azi de 17.9%, cu aproape 2 puncte mai puțin ca în luna precedentă.

Pe locul 4 se află ProRomânia cu 8.7%, tot în scădere, iar locul 5 este ocupat de ALDE, cu 7.4%. Urmează PLUS cu 5,5%, în scădere cu jumătate de punct procentual față de luna iulie.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.