O analiză făcută la nivelul UE, privind tendințele în măsurile luate de statele membre în perioada crizei, se desprind două abordări, una prin care nevoile de bază sunt asigurate din resurse locale și, apoi, drumul firesc este reprezentat de o economie europeană integrată, cu abordări politice unitare.

România trebuie să își aducă și ea aportul la progresul economic comunitar, dar mai întâi trebuie să își echilibreze balanța comercială, transmite Dan Voiculescu.

”Pentru a-și întări poziția pe plan continental și pentru a contribui real la progresul Uniunii Europene, România trebuie să-și consolideze semnificativ economia națională, să-și fructifice resursele interne și să echilibreze balanța comercială (raportul exporturi-importuri)”, scrie Dan Voiculescu.

Domeniile-cheie pentru dezvoltarea rapidă a țării sunt agricultura și cercetarea, mai arată Dan Voiculescu.

”Consider că trebuie să evaluăm responsabil care sunt domeniile ce ne pot garanta succesul economic și echilibrul social. Să ne întrebăm cinstit cum putem evita să fim mereu pe marginea prăpastiei, împrumutându-ne la costuri duble față de media pieței, amenințati cu ratinguri de țară descurajante pentru investițiile serioase. Să stabilim, concret și riguros, ce facem pentru România”, afirmă Dan Voiculescu.

”Dezvoltarea noastră rapidă și durabilă depinde de investiția coerentă în agricultură, pe întreg traseul, respectiv inovația, invenția și cercetarea creativă”, subliniază el în finalul postării.