Surse din PNL au declarat pentru news.ro, că ministrul interimar al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, care este şi un apropiat al lui Florin Cîţu, a fost impus, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, care s-a desfăşurat la Vila Lac, pentru a prelua Ministerul Fondurilor Europene.

Totodată, aceleași surse au mai precizat că numele vehiculate pentru acest minister au fost Cristian Buşoi şi Marcel Boloş. În ceea ce privește Ministerul Digitalizării, aici va fi Florin Roman, unul din susţinătorii lui Cîţu la Congresul din septembrie, iar Gheorghe Flutur şi-a pus un senator de Suceava, Daniel Cadariu, la miniserul pentru IMM-uri.

Patru Ministere vor rămâne în formatul actual. Este vorba despre Ministerul Afacerilor Externe, care va fi condus de Bogdan Aurescu, în continuare. Totodată, la Ministerul de Interne va fi Lucian Bode şi la Educaţie, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Energiei va fi condus tot de Virgil Popescu.

De menționat este faptul că, potrivit surselor citate, acestea sunt ministerele cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a rămâne la PNL. La Justiţie în schimb va fi Cătălin Predoiu, iar deputatul Florin Roman va fi ministru la Digitalizare.

Dan Vîlceanu, impus în funcția de ministru al Fondurilor Europene

Totodată, la Ministerul pentru IMM-uri va fi Daniel Cadariu, senator de Suceava. Ministerul Fondurilor Europene va fi preluat de Dan Vîlceanu, apropiatul lui Florin Cîţu. Acesta a fost impus în şedinţa conducerii PNL, şi a câştigat în faţa lui Cristian Buşoi şi Marcel Boloş, variante aflate până la acel moment în discuţie.

Amintim faptul că în cursul zilei de sâmbătă, PSD a anunțat că nu dorește să renunțe la Ministerul Finanțelor Publice, atâta timp cât liberalii dau premierul. În acest caz, liberalii au cerut Ministerul Dezvoltării, lucru ce va duce la ieșirea UDMR din coaliție deoarece ministerul este în portofoliul lor.

De aici au degenerat tensiuni și mai mari, cu toate că liberalii au renunțat la varianta Florin Cîțu premier. Totodată, voci liberale au declarat că în negocierile de joi PNL a fost dominat de PSD, care a cerut Ministerul Finanțelor Publice în schimbul acceptării unui premier liberal.

În contextul în care Florin Cîțu nu dorește să cedeze portofoliul Ministerului Finanțelor Publice, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, i-ar fi cerut liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, să cedeze măcar un minister dintre cel al Finanțelor sau al Trasporturilor.