Concursul Tanarul Jurnalist al Anului, aflat la a III-a editie, este o initiativa a The Romanian Publishing Group si Freedom House, finantata de Connex si Ogilvy & Mather Advertising. Acest concurs, unic in presa romaneasca, s-a nascut din dorinta recunoasterii publice si promovarii tinerilor jurnalisti de talent, pe baza unor criterii profesionale de apreciere a calitatii materialelor publicate.
In acest an, concursul a avut doua sectiuni: reportaj si economic/afaceri. Pentru fiecare sectiune in parte, concursul a desemnat cel mai promitator tanar jurnalist care a publicat in cursul anului 1999 articole tratand subiecte din domeniile respective.
S-au primit 92 de inscrieri de la jurnalisti din intreaga tara. Selectia articolelor a fost facuta de un juriu specializat, pentru fiecare sectiune in parte. La sectiunea economic/afaceri juriul a fost format din:
Valentin Negoita, director editorial – Capital
Ionut Popescu, analist economic
Florin Petria, redactor-sef – Piata Financiara.
In urma selectiei, juriile sectiunilor – alcatuite din profesori ai facultatilor de jurnalism din tara si personalitati mass-media – au desemnat sapte finalisti. Dintre acestia, au fost alesi castigatorii celor doua Mari Premii – pentru reportaj si economic/afaceri, fiecare in valoare de 20 milioane lei.

Castigatorii concursului
Sectiunea Economic/Afaceri
Marele Premiu:
Dan Tornea – Pentru articolul „Atentie, cutremur: la SIF, etajele superioare sunt in pericol”, din „Capital” nr. 38, din 25 septembrie 1999.
Dan Tornea are 28 de ani si o experienta jurnalistica de zece ani, lucreaza din 1997 la revista „Capital”.
Mentiuni:
Sergiu Cone; Ionut Balan; Simona David; Stefan Radeanu; Serinela Radulescu.