Investiţia, realizat prin intermediul firmei DVD Residential Imobiliare, va fi realizată pe un teren de aproape trei hectare cumpărat în vara acestui an pentru 18 mil. euro de la un grup de investitori israelieni. Lotul are deschidere la cinci străzi: Copilului, General Athanasie Enescu, Rotașului, Sutaşului şi Siret, lângă Parcul Copilului. Termenul de finalizare a construcţiei întregului complex este de trei ani, iar dezvoltarea va fi împărţită în trei etape.

Dacă Valentin Vişoiu are experienţă în dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale prin construcţia Răsărit de Soare sau Quadra Place din Bucureşti, omul de afaceri Dan Şucu este la primul său proiect imobiliar de asemenea anvergură.

 

Prima fază de construcție constă într-o clădire cu două subsoluri, şase etaje şi etajul şapte retras, care va avea în componenţă 193 de garsoniere, apartamente cu două, trei şi patru camere, penthouse-uri şi duplex-uri, la care se adaugă 240 de locuri de parcare subterane.

Primul bloc din complexul denumit Arcadia Apartments Domenii va avea 21 de tipuri de apartamente cu suprafeţe şi compartimentări diverse. Suprafețele construite pornesc de la 50 de metri pătrați pentru garsoniere și ajung la 147 de metri pătrați pentru penthouse. Prețurile pornesc de la 70.000 de euro pentru garsoniere și ajung la 265.000 de euro pentru penthouse-uri. Preţurile nu includ TVA.

Faza a doua este programată să înceapă cel mai târziu în prima jumătate a anului viitor și presupune construcția a două clădiri cu o înălţime identică cu a primului imobil şi vor avea în total 235 de apartamente și 300 de locuri de parcare. Cea de-a treia fază va cuprinde clădiri de apartamente și o zonă comercială.

Dezvoltarea Arcadia Apartments Domenii este asigurată de compania Conadi, care este totodată și reprezentantul exclusiv pentru vânzarea ansamblului. Antreprenor general al proiectului este compania Conarg, iar proiectarea generală este realizată de K-Box Construction & Design și Colbax Engineering.

Atât Dan Şucu, cât şi Valentin Vişoiu sunt prezenţi în Top 300 Capital cei mai bogaţi români. În ultima ediţie a topului, Şucu avea o avere estimată la 95-100 mil. euro, în timp ce Vişoiu valora 53-55 mil. euro.