Compania Romfelt Real Estate, printre acţionarii căreia se numără Dan Pascariu preşedintele băncii UniCredit Ţiriac şi dramaturgul Adrian Lustig, a anunţat vânzarea unui număr de 33 de apartamente din cadrul ansamblului rezidenţial Doamna Ghica Plaza, din Colentina, către vehicolul investiţional Secure Investments II.

 „Aceştia au cumpărat 33 de apartamente cu una, două şi trei camere şi au păltit toţi banii odată. Conform spuselor oficialilor companiei, au profitat de faptul că proiectul este complet finalizat în acest moment şi au cumpărat aparatmentele cu scopul de a le închiria pentru următorii trei ani. Probabil le vor vinde în momentul în care preţurile din piaţă vor creşte suficient”, a declarat Avi Shloush, general managerul proiectului.

În urma unui calcul realizat de capital.ro, pe baza preţurilor medii ale locuinţelor din cadrul ansamblului rezidenţial, fondul de investiţii a plătit în jur de 3,5 mil. euro pentru unităţile achiziţionate.

Preţurile apartametelor pornesc de la 56.000 de euro plus TVA pentru o garsonieră cu o suprafaţă construită de 62 mp, în timp ce preţurile apartamentelor cu patru camere, de 161 mp, sunt de 152.000 de euro plus TVA.

Secure Investment planuri de 150 mil. euro

Fondul de investiţii Secure Investment, deţinut în proporţie de 40% de compania italiană Aedes, a anunţat în 2007, anul intrării companiei pe piaţa locală, că are în plan investiţii de aproximativ 150 mil. euro în sud-estul Europei.

Cea mai mare parte din fonduri era destinată achiziţiilor în România, Bulgaria şi Serbia. Strategia fondului implică formarea unui parteneriat cu o companie locală de construcţii sau cu investitori de proiecte rezidenţiale.

În prezent, fondul este implicat în două proiecte rezidenţiale pe piaţa locală: Green Lake, situat pe malul lacului Griviţa, din nordul Capitalei şi Pantelimon Lake.

Participaţia Aedes în cadrul Secure Investment valorează 20 mil. euro, iar compania aşteaptă un profit de 22% în urma investiţiilor din Europa. În plus, compania italiană mai administrează şi fondurile de investiţii Petrarca şi Boccaccio.

Doamna Ghica Plaza, vândut în proporţie de 33%

Ansamblul rezidenţial numără 616 apartamente, distribuite în nouă corpuri de clădire, din care 33% au fost vândute. Ţinta companiei este vânzarea apartamentelor rămase până la finalul anului viitor. Ansamblul, finanţat de Alpha Bank, a necesitat o investiţie totală pentru construcţie de 75 milioane euro.

Romfelt Real Estate este controlată de firma slovenă Aktiva Nalobze în proporţie de 44,85%, printre acţionari numărându-se Cristian Sima (care controlează firma de brokeraj WBS Securities), cu 9%, Dan Pascariu (preşedintele UniCredit Ţiriac), cu 7,37%, şi Adrian Lustig (scriitor şi om de afaceri), cu 10,83%.