Compania Altex a înregistrat anul trecut afaceri de 433 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează o creştere peste media pieţei, însă oficialii companiei au mai multe motive de îngrijorare.

“Ne îngrijorează alegerile care vor avea loc anul acesta. Este important ca România să continue drumul reformelor. De asemenea, legea dării în plată ar putea afecta piaţa electro-IT şi urmărim cu atenţie subiectul”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex.

“Piaţa electro-IT din ţara noastră a scăzut cu 50% în 2009-2010. Nicio ţară din lume nu a fost atât de afectată, iar acum am început să recuperăm din scăderea de atunci”, adaugă Ostahie.  Legat de canalul de vânzare, oficialul Altex estimează că online-ul va reprezenta 30% din vânzări anul acesta, faţă de 20% în 2015.

“Anul acesta piaţa ar trebui să crească încurajată de reducerea TVA la alimente, creşterea pieţei imobiliare, dar şi din perspectiva unor evenimente care vor avea loc precum Jocurile Olimpice sau Campionatul European de Fotbal consideră antreprenorul român”.

“Metoda de plată preferată va rămâne ramburs, deoarece în România există o tradiţie în acest sens. Plata cu cardul va deveni mai populară atunci când va exista o simplificare în acest sens. România este singura ţara unde se foloseşte o metodă extra de securizare precum 3D Secure”, afirmă Ostahie.

În ceea ce priveşte promisiunea companiei “Cel mai mic preţ din România. Dacă găseşti în altă parte mai ieftin, primeşti 2X diferenţa”, vicepreşedintele companiei, Cristian Laza, a declarat că în fiecare zi se primesc cereri pentru returnarea diferenţei. “Avem o gamă de 20.000 de produse şi nu reuşim de fiecare dată să reglăm preţurile astfel încât avem zilnic cereri pentru returnarea diferenţei şi plătim de fiecare dată”, a spus Laza.