„După 6 iunie 2019 a început campania electorală de peste trei luni. Nu mai devreme, dar nici mai târziu, fix în mijlocul campaniei electorale, în care Dan Barna îşi permite să nu-l susţină pe Iohannis, apare marea investigaţie Rise Project. După care stai că se autosesizează şi DNA. Domnule Barna, trebuie să vă desenez ca să înţelegeţi? Nu că ar fi atât de important să înţelegeţi. După părerea mea, foarte important ar fi să intraţi la puşcărie. Nu numai că acolo vă e locul, pentru că în democraţie consultanţii onoroşi stau la puşcărie, dar mă gândesc că e cumva corect. Pentru că cineva care a tot vorbit despre puşcării la modul acela, cineva care ne-a tot explicat că DNA e Dumnezeu pe Pământ, în ciuda tuturor erorilor pe care le-a comis, chiar sper să facă şi cu tine o eroare, băi Barna. Eu aş fi foarte mulţumit”, a afirmat Mircea Badea la „În Gura Presei”.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, referitor la o eventuală anchetă DNA declanşată în urma investigaţiei jurnalistice care l-a vizat, că este foarte bine că au fost începute verificările şi nu vede nicio problemă să meargă la audieri, dacă este chemat.

„Dacă au început verificările, este foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Până la momentul acesta, nu am primit nimic. Dacă mă cheamă, nu văd nicio problemă”, a afirmat Barna.

Precizările vin după ce în presă au apărut informaţii că DNA ar fi deschis un dosar penal in rem în urma investigaţiilor publicate de Rise Project privind proiecte derulate cu fonduri europene în care a fost implicată o firmă a sa.

În urmă cu câteva zile, Barna a solicitat Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) să transmită la DNA toate documentele care îl vizează, acuzând folosirea informaţiilor din ancheta jurnalistică în scop politic.

DLAF a informat, ulterior, că acţiunea de control referitoare la proiectul „Punţi comunitare”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Alba, a fost declanşată anterior publicării informaţiilor de către Rise Project şi fără legătură cu demersurile jurnalistice.