Informație de ultimă oră. La solicitarea news.ro, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) confirmă că a fost începută urmărirea penală in rem cu privire la un proiect european care are ca beneficiar o firmă care a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale.

În ceea ce privește stadiul actual al dosarului, procurorii anunţă că strâng probe pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală.

Mai exact, conform răspunsului oferit de DNA, procurorii au anunțat joi că investighează sesizarea DLAF în legătură cu un proiect european care are ca beneficiar o firmă care a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale. Totodată, DNA a precizat că în momentul de față nu există nicio persoană care să aubă calitatea de suspect.

”Un dosar având la bază aspectele la care faceţi referire este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a transmis DNA.

În momentul de față, procurorii susțin că se strâng încă probe, iar în funcție de rezultat se va stabili ce se va întâmpla cu dosarul și dacă a fost într-adevăr produsă o faptă sub incidența penală.

Ce explicații aduce Dan Barna 

”Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală”, a mai transmis DNA.

Amintim faptul că pe data de 28 septembrie, Dan Barna comenta informațiile refertioare la un proiect pe fonduri UE al cărui beneficiar a fost firma sa.

La acel moment, el sublinia faptul că o instituţia care a lansat astfel de afirmații este în subordinea premierului, iar Florin Cîţu nu va recâştiga sprijinul USR PLUS în ciuda acestor lucruri.

Totodată, la acel moment, Dan Barna nega orice fel de acuzație, precizând că  nimic nu este nou, iar în luna iunie DNA clasase dosarul.

”Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era şi ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani. Între timp, în iunie anul acesta DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că fapta nu există şi a răspuns în numeroase rânduri la întrebările presei că nu am niciun fel de calitate în niciunul dintre dosare”, a susţinut Dan Barna.