Arpad Paszkany a renunțat la cetățenia română! DNA, pe urmele lui după ce și-a schimbat domiciliul

Arpad Paszkany a renunțat la cetățenia română și nu are nimic împotrivă să ofere declarații în dosarul în care este vizat. Totuși, nu a fost solicitat de instanță până în momentul de față.

Informațiile au fost publicate în instanța de judecată, la Înalta Curte de Casație și Justiție, de către cumnatul omului de afaceri, într-un proces în care este vizat fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, potrivit evz.ro

De asemenea, cumnatul său, Karoly Szekernyes este martor în acest dosar. Fostul patron de la CFR Cluj a fost adus în discuție, deoarece judecătorii vor să-l găsescă pentru a-l audia și pe el.

Explicația oferită de Karoly Szekerneyes în fața judecătorilor

„Vorbesc des cu Arpad Paszkany. El m-a întrebat și eu i-am spus ca voi fi la audiere la acest proces. Știe că sunt martor. Eu l-am întrebat dacă și el va vorbi aici dar el a spus ca nu a primit nicio invitație la acest proces. El are locuința în Malta și Budapesta. Știu că spunea și vorbeam că el nu mai vrea cetățenia română. Acum e la Budapesta. Pot să vă dau adresa dacă e nevoie”, a explicat Karoly Szekerneyes în fața judecătorilor.

Potrivit anchetatorilor de la DNA, în anul 2005 reprezentanții companiei austriece Swietelski ar fi ajuns la o înțelegere cu cumnatul lui Mircea Geoană, Mircea Ionuț Costea, Mihaela Mititelu, o persoană apropiată de conducerea CNCFR și Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanțe, să le plătească un comision de 3,5 la sută din sumele încasate de la statul român.

În schimb, aceștia trebuiau să se asigure că statul român va deconta rapid și fără întârzieri sumele aferente contractului dintre Swietelski și România. În schimbul sumelor respective, inculpații au promis să efectueze demersuri pentru a asigura finanțarea suplimentară în vederea încheierii contractului, precum și plata la timp a facturilor emise.