"După o experienţă bogată pe diferite pieţe din Africa (Uganda, Tanzania, Sudan, Mozambic), Franţa, Bulgaria şi Ucraina, Dafora va executa lucrări de foraj în Israel pentru compania Givot Olam Oil Ltd, pe structura petroliferă Meged", se arată într-un comunicat al companiei.

Lucrările se vor derula pe o perioadă de un an şi jumătate, cu posibilitate de prelungire pe încă doi ani datorită potenţialului ridicat al câmpului petrolifer şi mobilizarea de noi instalaţii. Forajele, ce vor atinge adâncimi de peste 5.000 de metri, vor demara la începutul anului viitor şi au o valoare aproximativă de 15,8 milioane de dolari.

"Semnarea de noi contracte cu operatori străini este rezultatul strategiei companiei şi al profesionalismului întregului personal. Corelarea strategiei de business pe termen lung cu capacitatea companiei de a se adapta la dinamica pieţei, demonstrează poziţia de care se bucură Dafora în industria de profil", a declarat Cristina Şuteu, şeful departamentului de PR din cadrul companiei.
Conform datelor preliminare publicate pe site-ul BVB, compania sibiană a înregistrat o pierdere de 5,443 milioane lei în primul semestru din acest, pe fondul unui rulaj al afacerilor de 48,39 milioane lei. Veniturile totale la şase luni se cifrau la 77,84 milioane lei, iar cheltuielile se ridicau la 83,28 milioane lei.

Acţiunile emise de furnizorul de servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor – Dafora SA Sibiu se tranzacţionează pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la categoria a II-a.

Compania este deţinută de Călburean Gheorghe – 49,67% din acţiuni, alţi acţionari – 37,011% şi Foraj Sondaje Craiova – 13,31%.