„Cei care sunt puși în cauză acolo sunt cei care au profitat de legitimitatea alegerilor, s-au cocoțat în fruntea statului și folosesc instituțiile statului în interes propriu”, spune fondatorul Mișcării România Împreună.

„Eu i-aș spune d-lui Dragnea că eu nu am văzut până acum niciodată un lider al unui partid de guvernământ care să atace așa cum a atacat dl Dragnea justiția și statul de drept pentru a scăpa de pușcărie. Liderii Comisiei Europene au spus-o de mai multe ori foarte clar, nu poporul român este pus în cauză și pus în discuție în Parlamentul European. Dl Timmermans (Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, n.r.) a spus-o foarte clar: nu poporul român, o mare parte dintre români au ieșit în stradă că să apere justiția și statul de drept”, a spus Dacian Cioloș.

„E subliniat foarte clar în discursul d-lui Timmermans că remarcile pe care le-a făcut sunt referitoare la liderii Parlamentului României, la liderii Guvernului din România, nu pentru a critica democrația din România și nu pentru a submina suveranitatea României, ci pentru a sublinia faptul că România a intrat în UE angajându-se să respecte niște principii și niște valori pe care marea majoritate le vor aparăte și susținute în România și aceste principii și valori sunt subminate pur și simplu pentru că avem câțiva oameni în fruntea statului care au probleme penale și le e teamă că vor merge la pușcărie pentru ceea ce au făcut și de asta sunt gata să atace inclusiv statutul României în UE cu campanii gen ROEXIT pe care în mod subtil le susțin sau profitând și manipulând credința oamenilor, apropo de toată aceast discuție despre referendumul pentru familie, arătând cu degetul către Bruxelles, spunând că din cauza Bruxelleus-lui România nu-și poate respecta credințele. Sunt oameni capabili de orice manipulare josnică să-și apere interesele”, a spus fostul premier.

El a amintit că Frans Timmermans este membru al unui partid care face parte din aceeași familie politică cu PSD, partidul condus de Liviu Dragnra.

„Dacă cineva din PSD o să spună că dușmanii PSD îi vor răul, nu o să meargă minciuna asta pentru că dl Timmermans nu ar avea niciun interes să atace un partid politic potențial partener în Parlamentul European. Asta arată că cei de acolo nu pot fi duși de nas, așa cum nu au putut fi duși de nas românii care ies în stradă de un an și jumătate”, a spus Cioloș.

 

„Uniunea Europeană nu înseamnă doar Bruxelles Comisia Europeană, Parlamentul European. UE înseamă 27-28 de state membre. Uitați-vă în câte state membre e primită dna Dăncilă, e primit dl Dragnea. Asta arată că problema nu e statul român. Foarte mulți din liderii europeni se feresc să se afișeze cu dna Dăncilă și dl Dragnea pentru că știu foarte bine ce fac în România și știu foarte bine cum sunt perecepute de o mare parte din români. Deci, discuțiile di Parlamentul European românii ar trebui să le înțeleagă ca un semnal tras pentru Guvernul României și nu pentru poporul român. Și asta ar trebui să bage la cap și Guvernul PSD-ALDE și să nu se mai ascundă, cum spunea dl Timmermans, în spatele poporului român, încercând să își justifice în felul acesta abuzurile pe care le fac”, a adăugat fostul premier, conform Digi24.ro.