Anul trecut, România a înregistrat o creștere economică de 3,7%, iar în primul trimestru al acestui an, țara noastră s-a aflat pe prima poziție în Uniunea Europeană la acest capitol, cu o creștere a PIB de 4,2%, cea mai mare creștere economică în ritm anual din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Eurostat.

Citiți și: Dacian Cioloș, la Gala Capital: “Sper ca ANAF să nu devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener” VIDEO

“Am ţinut să vin la această festivitate (Gala Premiilor Capital pentru “Excelență în Afaceri” – n.r.) pentru că, de 21 de ani, de când există acest premiu, an de an, prin felul în care acordaţi acest premiu, prin criteriile pe care le-aţi stabilit, aţi conturat şi anumite repere superioare ale excelenţei în economia din România, în sectorul de business din România, iar pentru asta vreau să mulţumesc revistei "Capital" şi tuturor celor care organizează şi susţin acest eveniment”, a declarat Dacian Cioloș.

El a menționat că este un moment de referinţă pentru sectorul de business din România, sector care susține dezvoltarea economică a ţării şi că “o susţine atât de bine, încât, de câţiva ani de zile, ne putem mândri cu o creştere economică constant”.

Citiți și: Dacian Cioloș, la Gala Capital: În următoarele săptămâni, vom lansa proiectul de dezvoltare economică a României

Șeful Executivului a atras însă atenția mediului de business, arătând că bugetul pe anul acesta are o anumită fragilitate care a intervenit prin măsurile de relaxare fiscal, astfel că a îndemânat mediul de afaceri să valorifice cât mai bine aceste oportunități.

“Sigur că e bine când putem vorbi de creştere economică, pentru că asta ajută şi la a atrage atenţia investitorilor în România – am constatat-o şi zilele trecute, în Statele Unite. Pe de altă parte, ştim foarte bine, şi dumneavoastră cred că ştiţi mai bine decât oricine, că astfel de momente au fragilitatea lor, de care trebuie să ţinem cont în deciziile noastre – şi mă refer, aici, mai ales la deciziile executivului şi ale mediului politic instituţional, să spun aşa. Deja ştiţi că bugetul pe anul acesta are o anumită fragilitate, pentru că el a fost constituit ţinând cont şi de măsurile de relaxare fiscală care au fost decise, tocmai pentru a da un imbold economiei, creşterii economice – și sper să puteţi să valorificaţi cât mai bine aceste oportunităţi şi dumneavoastră, sectorul de business privat, împreună cu sectorul de business cu capital de stat”, a spus premierul României.

 

Organizarea Galei Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri” a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri: Carrefour Romania, IIB- The Institute for Independent Business, Cristim, Erbasu SA, Astra Vagoane Calatori SA, BMW GROUP România, Schlumberger, Beckers, Le Chateau, Mara Mura.