Dacian Cioloș, acuzat de minciună. PNRR-ul Ungariei nu a fost suspendat

Consilierul în Parlamentul European, Marius Tudor, a declarat, pentru DC News, că informația lansată de către Dacian Cioloș este falsă. Amintim că acesta a spus că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al Ungariei a fost suspendat.

„Au apărut informații in spațiul public despre suspendarea aprobării Planului de Redresare al Ungariei. Pe surse, din Comisie, vă spun că informația este falsă. Comisia a avertizat, într-adevăr, Ungaria că va suporta consecințe grave, putând condiționa accesul la bani publici europeni de respectarea statului de drept sau dacă va continua să încalce drepturi si libertăți fundamentale. Aceasta suspendare nu este exclusă, însă acum nu este vorba despre așa ceva.”, a transmis Marius Tudor.

Ce nemulțumiri are Comisia Europeană cu privire la Ungaria

Marius Tudor a precizat care sunt, de fapt, nemulțumirile pe care Comisia Europeană le are cu privire la Ungaria. Acesta a explicat că nemulțumirile constă în îngrădirea anumitor libertăți și drepturi cetățenești.

„Ungariei i se reproșează, ca mai tot timpul, ca limitează drepturi si libertăți fundamentale, cum ar fi cele ale comunității LGBTIQ, libertatea presei și a jurnaliștilor. Chiar săptămâna aceasta Parlamentul European a dezbătut și va vota mâine, 8 Iulie, o rezoluție care atrage atenția Ungariei cu privire la drepturile comunității LGBTIQ, considerând ca legea adoptată recent, care definește familia tradițională ca fiind formată din femeie și bărbat, mamă și tată, este discriminatorie, limitând dreptul persoanelor transgender să adopte copii. Deci, informația cu privire la suspendarea planului Ungariei este doar o minciună cu scopul de a capitaliza electorat.

Comisia Europeana știe că nu poate acționa iresponsabil, adică fără o consultare serioasă pe subiect! De ce? Pentru că în cazul suspendării planului, Ungaria, susținută de Polonia, va bloca orice decizie în Consiliul UE din cauza principiului unanimității în luarea deciziilor.”, a mai spus Marius Tudor.

Sursa foto: Capital