Dacia va lansa modelul Duster cel mai probabil în luna aprilie pentru reprezentanţii presei şi în mai la nivel comercial, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al producătorului, Jacques Chauvet, citat de Mediafax.

El a adăugat că mai multe detalii despre preţul de vânzare al automobilului vor fi oferite la salonul de la Geneva.

“Duster va oferi o valoare foarte bună pentru preţul la care va fi comercializat”, a spus Chauvet, precizând că noul concept va oferi un raport calitate-preţ la fel ca modelul Logan.

Producţia va ţine cont de cerere

Chauvet nu a oferit detalii privind numărul de unităţi Duster care vor fi produse la Dacia în acest an, dar a menţionat că există o flexibilitate semnificativă a capacităţii de producţie, care se va plia pe cerere.

Potrivit unor informaţii anterioare, Dacia Duster va fi disponibil, în versiunile 4X2 şi 4X4, cu o motorizare pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.6 şi 110 CP, precum şi cu două motoare diesel – capacitate cilindrică 1.5 şi 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrică şi 105 CP.

Dacia Duster beneficiază, în versiunea de serie, de două airbag-uri frontale şi de centuri de siguranţă în 3 puncte. În funcţie de versiune sunt disponibile două airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din faţă. Modelul are o lungime de 4,31 metri şi o lăţime de 1,82 metri.

Două noi modele Dacia

Directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, a declarat săptămâna trecută că producătorul are în plan dezvoltarea şi fabricarea a două modele noi de maşini.

“Menţinem aceeaşi filosofie. Urmărim ca preţul de producţie, pornind de la concept, design, ingineri, să fie ţinut cât mai strâns”, a spus Chauvet, fără a oferi mai multe detalii.

În prezent, Dacia produce şase modele de maşini, Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din România au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală.

SURSA:
Mediafax