Chiar dacă la jumătatea acestui an, reprezentanţii companiei franceze Renault anunţau prezentarea SUV-ului Dacia în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, al şaselea model pe platforma Logan nu va fi prezent la acest eveniment, au afirmat reprezentanţii Automobile Dacia.

Astfel, dacă în luna martie, Dacia a prezentat la Salonul Auto din Geneva conceptul Duster, iar în luna mai, la Barcelona a dezvăluit modelul Sandero Stepway, constructorul român va „merge” în perioada 17-27 septembrie la Frankfurt, „fără nimic spectaculos”.

„În standul Dacia vor fi prezente modelele gin gama actuală a Dacia. Nu vor exista premiere. Vom avea însă cel mai nou model al gamei, Sandero Stepway”, a declarat, pentru capital.ro, reprezentanţii companiei.

Totuşi, trebuie subliniat faptul că lipsa unei lansări în standul Dacia nu este de blamat, mai ales în cazul unui constructor cu numai cinci modele în gama actuală, toate construite pe aceeaşi platformă.

Pentru compania autohtonă este importantă însăşi prezenţa la acest salon, unde cinci constructori importanţi şi-au anunţat lipsa: Honda, Nissan, Mitsubishi, Chevrolet şi Cadillac. Motivele invocate de aceştia sunt criza financiară şi faptul că nu au noutăţi de prezentat.

Mai aşteptăm până anul viitor SUV-ul Dacia

În ceea ce priveşte posibila lansare a SUV-ului Dacia în cadrul salonului de anul viitor de la Geneva, oficialii companiei nu au putut confirma informaţia, însă au precizat că în mod sigur, acest model va fi lansat în 2010.

SUV-ul Dacia, despre care se spune ca se va numi Duster şi va avea o versiune cu şapte locuri numită Kanjara, ar fi trebuit să fie lansat în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Internaţional Auto din Bucureşti, potrivit unor sure apropiat constructorului.

Totuşi, cum ediţia din acest an a salonului din Bucureşti a fost anulată, Dacia ar fi avut două opţiuni. Fie ar fi grăbit lansarea SUV-ului şi s-ar fi prezentat cu acesta la Frankfurt, fie aşteaptă până la primăvară, pentru evenimentul din Geneva.

Prin tradiţie, Salonul Auto din Frankfurt este „salonul de casă” al constructorilor germani. Toamna, la Frankfurt apar în general automobile concept, mai puţin modele de serie. Acestea din urmă se preferă a fi lansate în cadrul salonului auto din Geneva, din raţiuni bine definite.

Astfel, după lansarea în cadrul salonului, modelele de serie pot fi lansate pe piaţă în vara aceluiaşi an, moment în care piaţa (exceptând contextul actual determinat de criza economică n.r.) se situează la un nivel ridicat, spre deosebire de un eventual moment al lansărrii comerciale iarna, după salonul din Frankfurt, când vânzările sunt mai mici.

Peste 700 de expozanţi la Frankfurt

Ediţia din acest an a Salonului Auto din Frankfurt va avea loc în perioada 17 – 27 septembrie. Aici vor fi prezenţi peste 700 de expozanţi, însă dintre aceştia vor lipsi mărcile Honda, Nissan, Mitsubishi, Chevrolet şi Cadillac.

Potrivit Mediafax, la acest eveniment auto vor fi 82 de premiere mondiale, dintre care 42 aparţin constructorilor auto şi furnizorilor de componente europeni, potrivit organizatorilor.

Printre cele mai importante noutăţi se numără conceptul BMW Vision EfficientDynamics, cu un motor diesel de 1,5 litri (163 Cai Putere) şi două electrice, toate trei propulsoarele fiind capabile să furnizeze, pentru un interval scurt, spre exemplu într-o depăşire, un total de 356 CP şi un cuplu de 800 Newton-metri.

La ediţia din 2007 a Salonului Auto de la Frankfurt au venit peste 900.000 de vizitatori, iar organizatorii aşteaptă în acest an cel puţin 750.000 de persoane.