Noi descoperiri ale medicii chinezi! Aceștia au analizat statisticile îmbolnăvirilor cu coronavirus din Wuhan, epicentrul epidemiei de COVID-19, și au ajuns la concluzia că vremea constiuie un factor de influență asupra evoluției bolii. Oamenii de știință de la Universitatea din Lanzhou, în colaborare cu specialiștii Insitutului de meteorologie din Shanghai, au analizat datele strânse de medicii din Wuhan.

Ploaia, factor major în privința coronavirus

Cercetătorii au descoperit că nivelul de mortalitate printre pacienții infectați a crescut considerabil când afara era timp urât. În ianuarie și ianuarie și februarie, în Wuhan s-a înregistrat un deficit major de umiditate, precum și temperaturi variabile pe timpul nopții.

”Studiul nostru demonstrează că variațiile de temperatură și umiditatea influențează puternic gradul de mortalitate printre persoanele infectate cu covid-19”, au anunțat specialiștii într-un articol publicat pe medRxiv.

Același lucru s-a constatat și când a fost analizat virusul epidemiilor MERS și SARS, fenomen care se manifestă și în cazul altor afecțiuni respiratorii. Autorii studiului sunt de părere că lucrarea lor și-ar putea găsi utilizare practică, mai precis pentru a prognoza evoluția pandemiei de covid-19 în următoarele luni și sezoane. Între timp, oamenii de știință din Germania au identificat și o altă complicație generată de coronavirus. Analizând, la rândul lor, studiile medicilor chinezi, experții germani au anunțat că, pe lângă pneumonie, pacienții infectați pot dezvolta leucemie, scrie dcbusiness.ro.