Ludovic Orban a dispărut de ceva timp de pe scena politică, dar și din viața publică. Acum, la câteva săptămâni distanță, fostul lider al PNL ar dori să clarfice ce s-a întâmplat.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ludovic Orban spune că a fost infectat cu noul coronavirus, el primind rezultatul pozitiv pe data de 5 ianuarie. Fostul lider PNL spune că de doi ani de la debutul pandemiei a reușit să se ferească de virus, iar acum, după ce s-a vaccinat și cu a treia doză și a respectat regulile, din păcate nu a scăpat, el precizând că ar putea fi vorba despre varianta Omicron.

„Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron”,  a scris Orban.

În ceea ce privește starea de sănătate a fostului lider de partid, Ludovic Orban spune că nu a avut o formă gravă de COVID, iar printre simptomele pe care le-a avut s-au numărat febra, tusea, dureri de cap, dar și dureri musculare timp de trei zile.

Ce simptome a avut Ludovic Orban

El a vorbit și despre modul în care autoritățile s-au implicat în tratarea sa, precizând că nu a fost nevoie să ajungă la spital, ci doar a fost monitorizat constant, folosindu-se și de pulsoximetru.

„Nu am avut o formă gravă. Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile. Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare.

Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a adăugat Orban.

Orban cere renunțarea la certificatul verde

Politicianul anunță că de vineri și-a reluat activitatea obișnuită și totodată a ținut să transmită și trei mesaje importante atât populației cât și noului Guvern. Ludovic Orban recomandă vaccinarea românilor, astfel încât să se evite o formă gravă a bolii și de asemenea, mai recomandă și respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Totodată, fostul lider PNL a solicitat Guvernului să renunțe la ideea certificatului verde.

„De astăzi, mi-am reluat activitatea obişnuită şi sunt la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români.

PS1: Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii.

PS2: Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

PS3: Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a mai spus Orban.