Scandal total pe scena politică. Este anunțul pe care nu și-l dorea Liviu Dragnea. PSD și ALDE vor rupe coaliția după europarlamentare.

Alina Gorghiu, senatoare PNL de Timiş, care a petrecut la începutul anului cu Călin Popescu Tăriceanu la ziua acestuia, a declarat joi, la Timişoara, că momentul alegerilor europarlamentare din 26 mai va fi unul vital în politica românească, deoarece succesul actualelor partide din opoziţia parlamentară naţională poate duce inclusiv la o ruptură a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE şi la creionarea unei noi majorităţi parlamentare.

„Opinia mea este că un scor bun al partidelor din opoziţia parlamentară românească poate schimba clar actuala majoritate parlamentară care sprijină guvernul PSD-ALDE. După un recent interviu al lui Călin Popescu Tăriceanu (…) pot trage şi concluzia că este deschis la orice fel de discuţie cu opoziţia; dânsul a spus ‘cu oricine’, dacă pe masa de discuţii ar fi câteva idei. (…). Nu cred că alianţa PSD-ALDE va fi una viabilă după europarlamentare”, a afirmat Alina Gorghiu, anunță agerpres.

Senatoarea liberală a mai opinat că după 26 mai, când PSD îşi va stabili propriul candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, preşedintele Senatului va vedea că a fost minţit permanent de PSD şi de liderul acestuia.

„Cred că momentul de după 26 mai va fi cel de ruptură, când PSD îşi va pune candidat la Preşedinţie, iar Călin Popescu Tăriceanu îşi va da seama în sfârşit că a fost minţit atâta timp de cei din PSD şi de Liviu Dragnea”, a mai afirmat Alina Gorghiu.