Cutremur pe scena politică din România. PSD formează o nouă alianţă?! „Noi am vrea”

Fostul prim-ministru al României Victor Ponta a anunțat că partidul său, Pro România, a aderat la Partidul Socialiștilor Europeni (PES), acolo unde are statutul de membru observator.

Din acest partid face parte și Partidul Social Democrat (PSD), condus de Marcel Ciolacu.

Pro România a ajuns acolo unde trebuia să fie, în Partidul Socialiştilor Europeni. Marcel Ciolacu a fost mult mai deştept decât liderii de dinainte şi decât cei din jurul său, pentru că cei din Pro România în frunte cu mine noi nu doar că am fost lideri PSD, am fost daţi afară din PSD pentru că nu am votat să cadă Guvernul Grindeanu.

Or, Ciolacu, deşi au venit unii lideri la el şi i-au spus să aibă grijă, să nu primim în PES pe Ponta, Pro România, Corina Creţu, social-democraţii au avut un singur comisar european – Corina Creţu. Ciolacu a fost deştept şi bravo lui pentru asta. Cred că pentru PSD Pro România este pe plan european un aliat ceva mai sigur decât PNL”, a precizat Victor Ponta la România TV.

Ar fi posibilă o alianță între Pro România și PSD? „Noi suntem cei mici, noi vrem, dar trebuie să vrea şi cei mari”

Președintele partidului a fost întrebat dacă ar putea exista o alianță între Pro România și Partidul Social Democrat (PSD). Victor Ponta a declarat că partidul său își dorește o astfel de alianță, însă trebuie să dorească și PSD.

„Noi suntem cei mici, noi vrem, dar trebuie să vrea şi cei mari. Eu cred că pentru PSD aliaţi de genul Klaus Iohannis sau UDMR nu ar fi tocmai aliaţii pe care să te bazezi pe termen lung. Totuşi, noi chiar suntem oameni de stânga şi am făcut lucruri bune când am fost la guvernare când am reprezentat PSD, şi eu şi Corina Creţu”, a spus acesta.

Nu în ultimul rând, fostul șef al Executivului a mai fost întrebat și dacă se pregătește să candideze pentru vreo funcție, însă a precizat că nu este cazul de așa ceva.

„Sunt prea bătrân, îi lăsăm pe alţii mai buni. În continuare o să-mi spun opinia şi o să sprijin nişte oameni pe care eu îi consider că pot să conducă. Cel puţin în Bucureşti este nevoie de o schimbare, dar şi la nivel naţional”, a fost răspunsul lui Victor Ponta.