Având în vedere pandemia de coronavirus, Tribunalul Olt a decis ca accesul presei să fie interzis din motive de siguranță sanitară.

„În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi a necesităţii protejării cu prioritate a sănătăţii persoanelor participante la procedurile judiciare, preşedintele completului de judecată nu va permite accesul în sală de judecată la data de 21.10.2020 a altor persoane (asa cum sunt reporterii), în afară celor prevăzute de lege”, a transmis Tribunalul Olt, citat de româniatv.net.

Așadar, doar avocații și rudele victimelor au acces în sala de judecată.

Gheorghe Dincă, acuzat de trafic de persoane

Monstrul din Caracal, așa cum mai este cunoscut Gheorghe Dincă, este acuzat în dosarul anterior menționat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre și răpire.

DIICOT a trimis dosarul în instanță în luna ianuarie a acestui an, urmând ca acesta să fie judecat de către Tribunalul Olt.

„Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. si R.S., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dinca şi la Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă și-a modificat iar declarațiile

La începutul lunii octombrie, Gheorghe Dincă a indicat în fața magistraților o persoană care ar avea legătură cu cei din Clanul Sportivilor.

Acestaa spus că a avut complici atunci când a răpit-o pe Alexandra Măceșanu. Conform celor spuse, a fost ajutat de patru traficanți de carne vie. Dincă a ținut să menționeze că unul dintre ei ar fi un interlop din București.

Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu, a declarat că dosarul stă pe loc iar mai multe probe au dispărut de la dosar.

„Eu cred că ar trebui să lăsăm toate aceste teribilisme, că se face aşa, că leşină căutând fetele. Toate aceste minciuni să fie îndepărtate şi să pornim o cercetare reală.

Am văzut că de un an de zile nu se face nicio cercetare la SIIJ. Am stat de vorbă cu Dincă şi cu Risipiţeanu. Am constatat că ceea ce se vehiculează în public nu corespunde cu ceea ce rezultă din dosar.

Am citit din dosar şi rezultă că au dispărut mutle probe. Nu se poate aşa ceva decât dacă anchetatorii au fost fraţi cu cei care le-au sustras”, a subliniat avocata Carmen Obârşanu.

Ce spune Alexandru Cumpănașu

„Nu înţeleg, e dincolo de capacitatea umană, de ce procurorii şi poliţiştii nu îl audiază în acest moment pe Gheorghe Dincă pentru a spune unde se află cele două fete.

Dincolo de toate lucrurile făcute de mântuială sau pentru a acoperi, pe care toţi cetăţenii României le-au înţeles.. nu mai există unul care să nu fi înţeles că s-a muşamalizat. Problema mea e alta.

De trei de luni de zile, acest individ neagă omorârea celor două fete. Atunci, de ce niciun procuror nu l-a audiat ca să spună unde sunt. E inacceptabil să asistăm la aşa ceva. Un presupus criminal neagă omorârea a două persoane, iar statul asistă pasiv fără ca măcar să-l audieze, măcar de ochii lumii”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu.