PSD stă pe un butoi cu pulbere. Cu doar câteva minute înaintea CEX-ului Viorica Dăncilă a decis să bată cu pumnul în masă. Șefa social democraților vrea să candideze la prezidențiale și să le impună tuturor filialelor un procent obligatoriu pentru alegeri. Cei mai vechi oameni din partid nici nu se gândesc să accepte așa ceva și spun că nu senează nimic.

”Nu o să semnez nimic. Cum să semnez așa ceva?”, a tunat șeful din Vrancea, Marian Oprișan care acceptă însă că Dăncilă e o soluție. „Viorica Dăncilă este o soluție. Astăzi vom avea o discuție în BPN și în CEX, iar apoi vom lua o decizie. Eu zic că are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis.”, a mai spus Marian Oprișan.

Dăncilă nici nu se gândește să nu candideze la prezidențiale și le-a transmis un mesaj direct celor de la ALDE și ProRomânia. Aceeasta a spus că un sprijin din partea ALDE şi a PRO România este important pentru social-democraţi, dar a subliniat că partidul pe care-l conduce este hotărât să meargă în alegerile prezidenţiale şi să le câştige.

Dăncilă a precizat că pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va exista un vot în şedinţele BPN şi CEx.

Întrebată dacă-şi va anunţa candidatura la prezidenţiale, ea a răspuns: „Vedem ce spun colegii”.

„Bineînţeles că un sprijin din partea ALDE şi PRO România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport, dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri nu numai să intre în turul 2, ci să le câştige”, a afirmat Dăncilă, întrebată dacă prezidenţiabilul social-democrat va reuşi să intre în turul 2 al alegerilor prezidenţiale fără susţinerea ALDE şi a PRO România.

Ea a punctat că „nu a eşuat nicio negociere” în urma discuţiilor avute cu ALDE şi PRO România.

„A fost un început de discuţii, bineînţeles că fiecare lider trebuie să vorbească cu membrii săi”, a adăugat ea.

Conducerea PSD se reuneşte la Palatul Parlamentului pentru a decide candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat de Congres pe 3 august.