După scăderea bruscă a pieței de cryptomonede, una dintre cele mai afectate este chiar blazonul acestei lumi, și anume Bitcoin-ul. Criptomoneda a înregistrat o scădere a valorii de 8% fața de ziua precedentă.

Bitcoin a scăzut cu aproape 8% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa la 38.709 dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC.

Ether, a doua cea mai puternică cryptomonedă după capitalizarea pieței, a scăzut cu peste 9% în ultimele 24 de ore. Acum, se vinde cu 2.853 dolari, după ce a scăzut până la 2.809,51 dolari în ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk.

Scăderile înregistrate de criptomonede au loc după pierderile de pe Wall Street de joi. Nasdaq a scăzut cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 se află la a treia săptămână consecutivă de pierderi. În condițiile în care randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani a crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni, creșterea ratelor a determinat investitorii să renunțe la pozițiile lor în active riscante.

Un argument comun de investiție pentru Bitcoin este acela că servește drept acoperire împotriva creșterii inflației ca urmare a stimulentelor guvernamentale, dar analiștii spun că riscul este că o Rezerva Federală mai dură ar putea diminua Bitcoin.

Bitcoin, mai ieftin cu 8%

Bitcoin a scăzut brusc din noiembrie, prăbușindu-se cu peste 40% de la un maxim de peste 67.500 de dolari în 2021. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din punct de vedere al cotei de piață, cădea cu peste 9% la 2.850 de dolari.

Mișcarea de vânzare a șters de pe piața criptomonedelor circa 147 de miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit Coinmarketcap.com. Declinul de pe piața criptomonedelor vine în marja Wall Street, care a închis pe roșu ieri. Indicele Nasdaq a pierdut aproape 5% în această săptămână iar S&P 500 se află în a treia săptămână de pierderi.

Această cădere a pieței este prima din acest an în ceea ce privește cryptomonedele. Rămâne de văzut câț va ține și când își vor reveni monedele digitale la normal.