Cirque du Soleil activează de mai mult de două decenii în „The Strip”, o zonă a Bulevardului South Las Vegas.

Compania, care are 6 producții în zona respectivă, a trimis un anunț din sediul central din Montreal în care informează că este în căutare de protecție conform Actului de Aranjament al Creditorilor de Companii („Companies’ Creditors Arrangement Act – CCAA”), potrivit reviewjournal.com

În anunțul respectiv, Cirque du Soleil argumentează că decizia a fost luată „ca și răspuns pentru perturbarea imensă și închiderea forțată a spectacolelor din cauza pandemiei de COVID-19”.

Cirque du Soleil și-a anulat toate cele 44 de spectacole din luna martie, lăsând fără activitate 95% din toți oamenii săi. Dintre aceștia, 1.300 din muncitori activau în Las Vegas.

Compania a decis să acorde un concediu neplătit pentru aproximativ 4.700 de persoane în luna martie, argumentând că această decizie „permite angajaților să maximizeze și să accelereze compensarea financiară”.

Un total de 15 milioane de dolari este folosit pentru a acoperi beneficiile angajaților care au fost trimiși în concediu neplătit. Încă 5 milioane de dolari au fost păstrați pentru plățile datorate contractorilor, care trebuie să primească o sumă impunătoare de bani de când compania a fost închisă în luna Martie.

Un spectacol magic pentru milioane de fani

Daniel Lamarre, CEO Cirque du Soleil, a transmis într-un anunț că Cirque s-a bucurat de succes timp de 36 de ani. Creșterea aceste cifre impresionante a fost oprită de către pandemia cauzată de infamul coronavirus. Conform celor spuse de Daniel Lamarre, a fost nevoie de o mișcare „decisivă” pentru a sprijini viitorul companiei.

„Angajamentul robust venit din partea sponsorilor — care include fonduri suplimentare menite să ajute angajații afectați, contractorii și partenerii critici, toți fiind importanți pentru întoarcerea Cirque — reflectă credința noastră comună în puterea și potențialul pe termen lung al brandului nostru. Aștept cu nerăbdare reconstruirea operațiunilor noastre și reunirea noastră pentru a crea din nou spectacolul magic care este Cirque du Soleil pentru milioane de fani de pe tot globul”, a transmis Daniel Lamarre.