„Revenind la sistemul de Finanțe suntem în imposibilitatea de a plăti sprijinul financiar pentru persoane cu dizabilități, copii și adulți de asemenea sprijinul financiar pentru femeile însărcinate pentru familiile care au nou-născuți, de asemenea pentru familiile monoparentale, pentru rechizite, pentru familiile cu venituri foarte mici, precum și pentru facturile către societățile comerciale care au contracte cu Primăria Capitalei, pentru investiții în infrastructură.

Până acum, ani de zile, pe data de 8 a fiecarei luni, Primăria Capitalei primea cota din impozitul pe venitul global aferentă lunii respective potrivit Legii Bugetului. De exemplu anul trecut în luna ianuarie Primăria Capitalei a primit 350 de milioane de lei, pentru a plăti toate facturile, în special serviciile publice, care sunt în responsabilitatea Primăriei Capitalei.

Anul acesta am primit cu întârziere doar 130 de milioane de lei și să vedem săptămâna aceasta ce se va întâmpla. Deocamdată toată lumea ne sună și de întreabă de ce Primăria Capitalei a devenit rău-platnic. Cel mai greu este pentru persdoanele cu dizabilități, așa cum știți copiii primesc 1.000 de lei din partea Primăriei Capitalei, iar adulții 5.000 de lei, de asemenea prestațiile sociale se simt cel mai dur atunci când nu sunt plătite la timp.

Dar și firmele private sunt nemulțumite pentru că la rândul lor au de facut plăți către proprii angajați și cheltuielile curente pe care le are orice firmă privată”, a declarat Gabriela Firea.