Curtea de Conturi a verificat spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” din București în ziua de luni, 22 mai. Potrivit EVZ, această acțiune a făcut parte dintr-un control mai amplu, care vizează Ministerul Sănătății.

Inspectorii au concluzionat că spitalul este impecabil

Inspectorii au concluzionat că spitalul este impecabil din punct de vedere al managementului. Totodată, sursa menționată notează că informația difuzată de un site de știri, potrivit căreia directorul medical prof. dr. Radu Bălănescu ar fi fost vizat de acest control, este falsă.

Profesorul dr. Alexandru Ulici, medic ortoped și manager al spitalului, a confirmat informațiile respective.

„Curtea de Conturi este la Ministerul Sănătății și verifică anumite lucruri legate de Ministerul Sănătății. Nu este un control către Grigore Alexandrescu neapărat, ci este un control pe anumite lucruri de la Minister”, a spus acesta pentru sursa menționată.

Care au fost rezultatele anchetei?

De asemenea, medicul a fost întrebat și care au fost rezultatele anchetei.

„Că suntem foarte frumoși, deștepți și la locul nostru!”, a declarat acesta pentru sursa menționată.

În schimb, au existat întrebări despre un aparat tip Computer Tomograf care a fost achiziționat, dar nu a fost pus în funcțiune.

„A fost un aparat care a fost un pic mai scump, un CT, e primul din Europa de Est, dar faptul că încă nu funcționează este treaba CNCAN-ului care trebuie să-l autorizeze, e o chestie complexă, e pentru intervenție intraoperatorie. E primul spital din România care are așa ceva. Nemaifiind antecedent, toate autorizațiile sunt mai dificile. Și durează. Dar au venit DSP-ul, CNCAN-ul, toate actele sunt în regulă, nu e nimic care să nu fie cum trebuie”, a spus directorul spitalului de copii „Grigore Alexandrescu” din București  pentru sursa menționată.

Acțiunea de control trebuia să se termine vineri

Totodată, acesta a subliniat că acțiunea de control trebuia să se termine vineri, însă „o doamnă din comisie o problemă de sănătate și s-au prelungit până astăzi”.

„Azi (n.red. 22 mai) s-a terminat controlul. Trebuiau să plece vineri, dar a avut o doamnă din comisie o problemă de sănătate și s-au prelungit până astăzi”, a mai explicat managerul spitalului pentru sursa menționată.