Decizia instanţei este definitivă. Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul, deoarece decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane.

De a fost întârziată preluarea mandatului

Curtea de Apel a respins luni cele 52 de apeluri ca fiind tardiv formulate şi l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general. Nicuşor Dan declara recent că preluarea mandatului său va întârzia cel puţin o săptămână, din cauza contestaţiilor depuse de către consilieri PSD şi apropiații acestora.

„Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe oraşe, multe primării în care primarii în funcţie şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, însă, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de Curtea de Apel Bucureşti”, a transmis Nicuşor Dan în data de 22 octombrie.

Nicușor Dan a numit motivele din cereri drept ridicole

De asemenea, Nicuşor Dan explica faptul că în cererile de apel sunt invocate „motive ridicole”, inclusiv frauda electorală, şi că acestea preiau pasaje copiate, conform celor spuse de Primar General ales al Capitalei.

„Se vorbeşte de fraudă electorală, în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografie una din cealaltă. Şi se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puţin – acum la patru săptămâni de la alegeri – decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, a explicat Nicușor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea