Curs valutar euro

În Ajunul Crăciunului, euro a înregistrat o creștere mică ajungând la 4.7794 față de ieri când avea 4.7716.

Curs valutar dolar

Dolarul american a înregistrat și el o creștere față de ziua precedentă astfel că, în Ajunul Crăciunului, un dolar este 4.3168 la cursul de referință publicat de BNR.

Curs valutar liră

Lira sterlină este întru mică scădere față de ziua precedentă. Dacă pe 23 decembrie o liră era 5.5874, azi, 24 decembrie o liră este 5.5824.

Gramul de aur

Un gram de aur este, la cursul de referință al BNR, 206.9494 față de ieri când un gram de aur a înregistrat 205.4350.

Presiuni pe cursul valutar

”Să ştiţi că pieţele nu aşteaptă până atunci, pieţele au văzut astăzi ce s-a întâmplat şi la asta reacţionează, la ce se întâmplă astăzi în Parlament. Eu vă spun că zilele următoare veţi vedea presiuni atât pe cursul valutar cât şi pe dobânzi, pentru că pieţele financiare nu aşteaptă, ele mai bine reacţionează astăzi decât să aştepte până în viitor. Noi aici avem problema, şi aţi văzut şi evaluarea celor de la Standard and Poor’s”, a mai spus Cîțu.

”Riscul nu a fost politica fiscală în 2020, cel mai mare risc este volatilitatea politică, şi aceste măsuri care sunt în Parlament şi responsabilitatea politicienilor români, acolo apar riscurile cele mai mari. Dacă politicienii români nu înţeleg că suntem într-o situaţie limită, critică, şi se joacă cu focul, consecinţele le vor plăti românii, din buzunarul propriu, iar acest cost le va veni de la politicienii care astăzi se joacă cu focul în Parlamentul României. Este clar o ambiţie copilărească, ca să nu zic prostească, iar aceste costuri le vor plăti românii”, a afirmat şeful de la Finanţe