Potrivit jurnalului Financial Times, editorul, care nu a precizat suma, ar fi acceptat să pună pe masă peste 60 de milioane de dolari pentru a-şi asigura drepturile asupra celor două lucrări.

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al Penguin Random House a refuzat să comenteze cu privire la sumă, care, dacă se va confirma, ar plasa contractul printre cele mai profitabile din istorie.

Autorul american de romane poliţiste James Patterson a semnat în 2009 un contract evaluat de presă la 150 de milioane de dolari, pe un total de 17 cărţi.

Predecesorul lui Barack Obama la Casa Albă, George Bush, a încasat aproximativ zece milioane de dolari pentru memoriile sale, potrivit presei din SUA, în timp ce fostul preşedinte Bill Clinton a primit 15 milioane de dolari pentru autobiografia sa "My Life".

Barack Obama a publicat deja două cărţi "Dreams from My Father" (1995) şi "The Audacity of Hope" (2006), care s-au vândut fiecare în peste trei milioane de exemplare, doar în Statele Unite.

Obama a primit, de asemenea, două premii Grammy, cunoscutele recompense ale industriei muzicale americane, pentru versiunile audio ale cărţilor sale, citite de el însuşi, în 2006 şi, respectiv, 2008.

Primele două cărţi ale lui Barack Obama au fost publicate de editura Crown, parte a grupului Penguin Random Publishing.

Fostul preşedinte, originar din Honolulu (Hawaii) a scris, de asemenea, în 2010, o carte pentru copii în timp ce se afla la Casa Albă, "Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters", care aduce un omagiu figurilor ilustre din istoria Statelor Unite. AGERPRES