Prazul este o astfel de provocare, deoarece frunzele strânse fac dificilă eliminarea pământului. Dacă doar clătiți prazul, când îi tăiați tulpina albă veți vedea că e plin de pământ. Ce metodă simplă există pentru a elimina complet această murdărie ascunsă?  Iată ce truc recomandă Tastingtable.

Spălarea eficientă a prazului poate fi puțin mai dificilă. Din fericire, există un truc ușor care va elimina toată murdăria din acele locuri greu accesibile și va păstra prazul intact. Totul constă în tăierea vârfului prazului și așezarea sa in poziție verticală într-un vas umplut cu apă cu gheață.

Există mai multe moduri de a curăța prazul, care se pot face cu ușurință în mai puțin de un minut sau două. Cu toate acestea, cea mai bună metodă necesită ceva mai mult timp, dar este considerată de cei care au încercat-o mult mai eficientă.

Poate fi lăsat să se înmoaie, în poziție verticală, într-un vas cu apă cu gheață, aproximativ 15 minute

Pentru această metodă, tăiați complet vârful prazului, care ar trebui să desprindă frunzele unele de altele, în timp ce prazul ar trebui să își păstreze forma. Mulți oameni îndepărtează doar rădăcinile înainte de a le înmuia, dar veți curăța mai eficient prazul prin eliminarea unor părți mai mari. Odată ce vârfurile sunt tăiate, prazul poate fi lăsat să se înmoaie, în poziție verticală, într-un vas cu apă cu gheață, timp de aproximativ 15 minute. În curând veți vedea cum toată murdăria se depune pe fund. După 10-15 minute, prazul poate fi scos din acest vas și preparat ca de obicei. Deși acest truc poate necesita mai mult  timp decât altele, este mult mai puțin laborios decât curățarea la nesfârșit a frunzelor. In plus, vă permite să lăsați prazul de o parte, în timp ce pregătiți restul ingredientelor pentru preparatul pe care doriți să-l  faceți. Pentru că nu va trebui să curățați prazul frunză cu frunză, acesta își va păstra forma, iar când îi tăiați tulpina veți beneficia de acele rondele de praz perfecte pentru orice masă.

Ce conține această legumă?

Prazul este bogat în apă, care se regăsește în proporție de 90%, dar este şi o sursă excelentă de vitamina A, C, E, K și B. Totodată, această legumă conţine şi fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu și magneziu. Această legumă este ideală în curele de slăbire, ea conţinând foarte puţine calorii. În acest sens, se poate consuma în salate şi în sucuri.

Recomandat în anemii, artrite şi reumatism

Prazul este bun în durerile cauzate de reumatism. În plus, această legumă este recomandată persoanelor anemice sau celor care au constatat că au valorile colesterolului ridicate (conţine siliciu care este un dușman de temut). Este un aliment extrem de bun şi pentru cei care care suferă de artrită.

Întăreşte sistemul imunitar

De asemenea, această legumă este recunoscută pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. Prazul te poate scăpa de constipaţie. În plus, frunzele acestei legume sunt eficiente în ateroscleroză și în ateroscleroză.

Vindecă afecțiunile respiratorii

Ar mai trebui să menţionăm şi faptul că această legumă vindecă problemele respiratorii, dar şi guta şi cistita. În caz de cistită, trebuie să se aplice pe partea inferioară a abdomenului o cataplasmă de praz fiert, foarte caldă.