În timp ce atenţia a fost îndreptată cu precădere către oraşul Wenzhou, astfel de practici există peste tot. Într-un raport recent publicat de  ziarul Sina se arată că o afacere din Ningbo tocmai a intrat în colaps din acest motiv.
Dar partea interesantă rămâne în oraşul Wenzhou din provincia Zhejiang. Datele oficiale ale administraţiei sugerează faptul că 228 de proprietari de afaceri au dispărut din ianuarie până în septembrie anul acesta, cel mai mare nivel din ultimii ani. Unii dintre ei sunt patronii unor afaceri cu peste 1.000 de angajaţi. Se pare că o parte dintre aceştia au părăsit ţara.  
Nu toate „evadările“ au fost atât de evidente. De fapt, mulţi patroni au dispărut fără să lase nicio urmă, iar afacerile lor nu păreau să se apropie de faliment la momentul dispariţiei. Iată cum a dispărut un afacerist fără a da semne că afacerile sale au probleme:

Compania X a organizat o excursie de două zile pentru toţi angajaţii. Când aceştia s-au întors la serviciu, tot echipamentul de producţie şi patronul dispăruseră. În raportul publicaţiei chineze se mai precizează că următoarele trei luni ar putea fi atins un vârf al acestor dispariţii.

SURSA: Business Insider