Puțini știu că nu se limitează doar la utilizarea locală, în caz de zgârieturi, tăieturi și arsuri, fiind bună pentru organism și când este administrată intern.

Aloe Vera nu este doar un gel pe care îl aplici de fiecare dată când te arzi sau când ai o rană. Este o plantă suculentă atractivă, care poate aduce farmec unei camere.

Această plantă de un verde strălucitor, cu frunze plinuțe și ascuțite, care cresc precum săgețile ascuțite, poate adăuga un strop de culoare oricărui pervaz.  Din fericire, planta este ușor de îngrijit și de înmulțit, potrivit Housedigest.

Planta trebuie poziţionată în locuri în care să se bucure de lumină o perioadă cât mai lungă

Rădăcinile plantei Aloe Vera sunt superficiale, nu se dezvoltă mult în adâncime, ci mai mult în lăţime, la câţiva centimetri adâncime, încurajând apariţia drajonilor, a ”puilor” de Aloe Vera.

Acestei plante îi plac substraturile foarte bine drenate, formate din amestecuri de nisip, perlit, piatră ponce sau pietriş ascuţit. Cultivată în ghiveci, în casă, planta trebuie poziţionată în locuri în care să se bucure de lumină o perioadă cât mai lungă.

”Puii” de Aloe Vera sunt, practic, ramuri ale plantei originale, care se dezvoltă pe rădăcinile orizontale ce se ramifică departe de rădăcinile primare ale plantei. Acești vlăstari împing prin sol pe măsură ce cresc, creând în pământ mini muguri.

Îi puteți lăsa să crească alături de planta originală, dar, de asemenea, puteți să-i eliminați și să creați astfel plante noi. Dacă ți-ai dorit să-ți extinzi colecția de Aloe Vera, iată cum să o crești cu ajutorul „puilor”.

Cum să înmulțiți planta de Aloe Vera

Pentru a realiza acest truc, mai întâi trebuie să găsiți un astfel de ”pui”. Uitați-vă bine în jardinieră și vedeți dacă puteți găsi o ramură mai mică. Va fi aproape de baza plantei, așa că, dacă aveți o plantă-mamă destul de mare, nu vă temeți să scormoniți în jurul bazei, pentru a vedea dacă se ascunde vreuna în apropiere.

Asigurați-vă că are cel puțin 7 cm înălțime, ceea ce înseamnă că va fi suficient pentru a supraviețui scoaterii și replantării. Pentru a-l îndepărta, mai întâi udați bine planta, pentru a scoate mai ușor rădăcinile din sol. Odată înmuiată, scoateți ramurile folosind fie degetele, fie o lopată mică. Asigurați-vă că lăsați rădăcinile intacte, astfel încât să se poată prinde rădăcini în noul ghiveci

Nu trebuie plantat umed pentru a nu putrezi

Lăsați „puiul” pe un prosop de hârtie timp de câteva zile. Acest lucru asigură că frunza nu se va planta umedă și nu există riscul de a putrezi.

După ce s-a uscat, plantați ”puiul” într-un ghiveci mic. Acesta să fie de aproximativ 5 cm adâncime, astfel încât să nu șocheze planta cu prea mult spațiu.

Asigurați-vă că vasul este umplut cu pământ bine drenat, udați-l și puneți-l în fața unei ferestre care primește suficientă de lumină indirectă.

Cum trebuie udată

Fiind o plantă rezistentă la secetă (potrivit climei din zona sa de origine), Aloe Vera poate reţine umezeală în frunzele sale o perioadă destul de mare de timp.

Această toleranţă ridicată la condiţiile de secetă ne obligă să udăm Aloe Vera foarte rar în lunile de iarnă (o dată pe săptămână). În rest, se recomandă udatul plantei numai atunci când substratul este complet uscat la suprafaţă.

Udarea trebuie făcută astfel încât în farfuria de sub ghiveci nu trebuie să rămână apă umezeala excesivă fiind mediul propice dezvoltării unor boli fungice ale plantelor.