Deși nu este un sport extrem de popular, fiind accesibil mai mult celor care trăiesc în regiunile montane, iată că, datorită investițiilor realizate, vom asista, în curând, la una dintre cele mai importante competiții internaționale: Children Trophy, cu aprobarea Federației Internaționale de Schi (FIS).

„FIS Children Trophy se desfășoară în Poiana Brașov datorită notorietății pârtiilor de aici și a experienței dobândite cu ocazia organizării cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE 2013 (Festivalul Olimpic de Tineret European). Un  alt  motiv  important  pentru  atribuirea desfășurării competiției este dotarea  domeniului  schiabil  cu instalația complet automatizată pentru fabricat zăpadă artificială compusă din 29 tunuri și 120 de lănci”, a declarat săptămâna aceasta Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil, cu ocazia evenimentului de lansare a acestei competiții.

Potrivit lui, stațiunea Poiana Brașov a beneficiat, în perioada 2011-2012, de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcțiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor  de  24  de   kilometri   acoperiți   integral   de   zăpadă artificială. „Investiția totală în modernizarea și extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov a costat aproximativ 33 de milioane de euro”, a punctat Drăgoi.

Totădată, potrivit lui Ioan Rufa, director general Ana Teleferic, baza materială din Poiana Brașov este comparabilă cu cea existentă în stațiunile care găzduiesc concursuri de nivel internațional, în sensul  în  care  ”circa  70%  din   capacitățile   de   transport sunt marca Doppelmayr, lider mondial în domeniu”. 

Competiția, care va continua până în anul 2022, fiind înscrisă încă patru ani în calendarul FIS, se desfășoară în zilele de 23 și 24 februarie și se adresează tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani. Sportivii vor concura la probele de slalom uriaș și slalom pe pârtia Subteleferic din masivul Postăvaru. În total, sunt estimați să vină 100 de schiori din zece țări. Cum era de așteptat, ambasadorii acestei competiții sunt Ioan Valeriu Achiliroaie și Ioan Gabriel Nan, cei mai reprezentativi schiori români.

„Organizarea competițiilor sportive în Poiana Brașov constituie un mijloc de promovare spectaculos și atractiv, prin care noi, alături de ceilalți membri din Asociația Patronală de Turism Brașov încercăm să facem cunoscută întreaga regiune a Brașovului. Scopul nostru este să atragem turiști atât din țară, cât și din străinătate.Totodată, prin organizarea competițiilor de schi alpin dorim să promovăm această disciplină în rândul copiilor”, a declarat și Alin Aelenei, directorul adjunct al Grand Hotel Teleferic, una dintre companiile implicate în acest eveniment.