Dacă eşti student sau proaspăt absolvent, trebuie să ai în vedere că redactarea CV-ului cu tact este o metodă bună de a obţine cu uşurinţă jobul dorit, potrivit reprezentanților APS, companie de recruperare de creanțe.

CV-ul este prima și cea mai importantă interacțiune cu recrutorul, de aceea acesta trebuie redactat cu atenţie. Pentru recrutori contează toate activitățile extracuriculare la care candidatul a luat parte de-a lungul timpului. Activitățile precum trainigurile, acțiunile de voluntariat, proiectele din timpul școlii sau facultății, concursurile, trebuie regăsite din belşug în CV, spun cei de la eJobs.

Reprezentanții APS au mai spus că modul în care este trecută informația în CV, este importantă. Astfel, exprimarea trebuie să fie cât mai corectă, clară şi detaliată.

În ceea ce priveşte scrisoarea de intenţie, aceasta trebuie să fie cât mai sinceră. În aceasta trebuie să se regăsească intenţia candidatului de a obţine jobul şi interesul pe care acesta îl are faţă de compania din care urmează să facă parte. Dacă nu ești sigur de scrisoarea de intenție, cel mai bine să nu o atașezi deloc.

În acelaşi timp, documentarea înainte de interviu despre jobul și compania angajatoare este foarte importantă, iar angajatorul va fi plăcut surprins dacă o să viitorul angajat cunoaște informații despre firmă.

Într-un final, salariul intervine în discuţia dintre angajator şi candidat. Recrutorii întreabă, de cele mai multe ori, ce salariu îşi doreşte noul angajat. Salariul pe care îl cere un candidat trebuie să fie unul susținut. Viitorul angajat este bine să se informeze despre salariile pe care le poate oferi piața pentru jobul pentru care candidează.