Zilele trecute arătam că pilotul francez Alain Prost s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a comportat Dacia Duster la ultima cursă din cadrul campionatului de raliuri Trophee Andros.

Dacă în cea de-a doua manşă Prost a reuşit să termine pe locul al doilea, plecat fiind de pe cea de-a doua poziţie la start, în prima manşă, Dacia Duster l-a tras pe “Profesor” pe locul al treilea, deşi luase startul tot de pe a doua poziţie.

În momentul în care i s-a cerut să comenteze pe site-ul oficial al competiţiei parcursul pe care l-a avut  în cursa de la Alpe d’Huez, Alain Prost s-a plâns că SUV-ul Dacia nu îl ascultă aşa cum ar trebui: „Bilanţul nu este excelent. Am fi putut câştiga, însă avem probleme cu comportamentul maşinii, care nu este constant. De asemenea, am avut probleme cu pneurile”.

Declaraţia pare justificată. În minutul 1:42 se vede cum Dacia Duster derapează într-un viraj şi îl aruncă pe Prost în margine, ceea ce-i oferă un culoar liber celui de-al treilea clasat până la momentul respectiv, care trece pe locul al doilea.

În urma acestei curse, ecartajul de puncte dintre pilotul Dacia Duster şi Jean-Philippe Dayraut a crescut de la doar 2 puncte la 12.