Carmen Diaconu, avocat la Olteanu și Asociații, spune că inițial se depune o cerere la Direcția de Înmatriculări, prin care se solicită înmatricularea mașinii fără plătirea taxei auto.

Legea dă dreptul direcției să răspundă la această solicitare, în termen de 30 de zile. Indiferent dacă direcția răspunde la această cerere în termenul legal, se promovează o acțiune în judecată prin care instanța să oblige serviciul de înmatriculări să înmatriculeze mașina fără achitarea taxei. Instanța admite acțiunea și dă o hotărâre prin care obligă Direcția să înmatriculeze mașina fără achitarea taxei. Hotărârea Instanței este adusă la cunoștința direcției, care este nevoită să se supună deciziei judecătorești.
Ceea ce este important de știut este că dacă solicitați și despăgubiri pentru cheltuielile de judecată, veți obține și bani de la stat.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/ZfGDhcIjRQg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>  SUSPENDAREA TAXEI AUTO a primit și avizul Parlamentului. După 10 luni! SURSA: AvocatNet TV