Oficialul MTI a precizat că termenul de predare va fi respectat, deoarece lucrările sunt realizate în proporţie de peste 90%. Conform Radio România Actualităţi, Pistru a menţionat că circulaţia la intrarea în Arad, dinspre Timişoara, nu se mai desfăşoară pe varianta de ocolire, ci peste un pasaj care traversează autostrada.

capital.ro a arătat în urmă cu câteva zile un filmuleţ realizat pe data de 31 octombrie 2011 cu stadiul lucrărilor. Aşa cum se poate vedea, autostrada este asfaltată în proporţie de 90% pe ambele sensuri. Mai mult, cei de la forumul specializat skyscrapercity.com, au realizat o comparație pas cu pas a unor pasaje de pe autostradă conform clipurilor video publicate pe 17 octombrie și 31 octombrie şi 7 noiembrie.

Conform datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la începutul lunii septembrie, construcţia acestui tronson de autostradă era finalizat în proporţie de aproximativ 75%. Constructorul – asocierea dintre FCC Construction (Spania) şi Astaldi  (Italia) – , a turat motoarele în ultimele două luni, astfel că finalizarea celor 32,25 km în acest an este posibil.

Până la începutul lunii octombrie, CNADNR a plătit 262,7 milioane de lei către constructorii FCC Construccion şi Astaldi, valoarea contractului fiind de 482,9 milioane de lei.