Skoda Scala redefineşte complet gama automobilelor compacte ale producătorului auto ceh. Scala vine de la termenul latinesc pentru scări şi reprezintă astfel pasul înainte şi în sus pe care Skoda l-a parcurs prin introducerea acestui model. Este primul model al cehilor din producţia de serie ce preia limbajul de design spectaculos al studiului Skoda Vision RS.

Gama este compusă din patru motoare cu puteri între 66 kW (90 CP) şi 110 kW (150 CP). Modelul va intra pe piaţa europeană încă din prima jumătate a anului 2019. Pe piața din România, cea mai accesibilă versiune a lui Skoda Scala va avea un preț de pornire de 15.415 euro cu TVA.

CITEȘTE ȘI IKEA deschide un nou magazin în România, cel mai mare din Balcani! Compania face angajări pe bandă rulantă

Mașina oferă sisteme de asistenţă ce până în prezent erau disponibile doar în segmentele auto superioare. Lane Assist şi Front Assist inclusiv funcţia City de frânare de urgenţă, precum şi funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor sunt incluse în dotarea standard de bază. Sistemul opţional Side Assist alertează şoferul dacă din spate se apropie alte vehicule sau dacă în unghiul mort se află alte vehicule, pe o rază de 70 m. Tempomatul adaptiv ACC, care poate fi folosit la viteze de până la 210 km/h şi Park Assist sunt, de asemenea, dotări opţionale.

Încă înainte de lansarea sa, Scala a primit deja primul său premiu. Este vorba de RedDot Award și este al 13 model al cehilor premiat în istorie.