Conform producătorului, Mercedes-Maybach G 650 Laundalet „este forma cea mai exclusivistă a elegantelor mașini decapotabile”. Încă din 1979 Clasa G a uimit prin capacitatea sa de a depăși obstacolele cu stil, iar din 2015 oficialii grupului Daimler au decis să creeze un sub-brand de lux denumit Mercedes-Maybach. Aceste două date stau la baza „celui mai emblematic și prestigios model de teren”.

Vehiculul are o lungime de 5,345 m, un ampatament de 3,428 m, o înălțime de 2,235 m și o gardă la sol care se apropie de o jumătate de metru. La aceste dimensiuni impresionante se adaugă un propulsor Mercedes-AMG V12 biturbo care dezvoltă nu mai puțin de 630 CP.

În interior, principalul punct de atracție sunt cele două fotolii destinate ocupanților de pe locurile din spate. Ambele pot fi complet pliate și include aceleași funcții de masaj ca și în cazul modelului Mercedes-Benz Clasa S. De asemenea, ambii pasageri din spate au la dispoziție câte un sistem multimedia individual și se pot separa de locurile din față prin acționarea unei suprafețe etanșe din sticlă. În funcție de dorința acelorași pasageri, o parte a plafonului poate fi pliată pentru a permite o călătorie în aer liber.

Ca și celelalte variante ale clasei G, noul Mercedes-Maybach G 650 Laundalet va fi produs la uzina Magna Steyr din Graz, iar prețul, neoficial, va urca la cira 400.000 de euro.