CABINETUL DACIAN CIOLOŞ:

 

Dacian Cioloş – prim-ministru

Vasile Dâncu – vice-prim-ministru / ministrul Dezbvoltării

Costin Grigore Borc – vice-prim-ministru / ministrul Economiei 

Anca Dragu Paliu / ministrul Finanţelor

Lazăr Comănescu – ministru de Externe

Mihnea Motoc – ministrul Apărării

Petre Tobă – ministrul Afacerilor Interne

Cristina Guseth – ministrul Justiţiei

Marian Costescu – ministrul Transporturilor

Adrian Curaj – ministrul Educaţiei

Claudia Ana Moarcăş – ministrul Muncii

Andrei Baciu – ministrul Sănătăţii

Achim Irimescu – ministrul Agriculturii

Victor Vlad Grigorescu – ministrul Energiei

Aura Carmen Răducu – ministrul Fondurilor Europene

Cristina Paşca Palmer – ministrul Mediului

Marius Raul Bostan – ministrul Comunicaţiilor

Vlad Alexandrescu – ministrul Culturii

Elisabeta Lipă – ministrul Tineretului şi Sportului

Violeta Alexandru – ministru pentru Consultare Publică şi Dialog Social – nou creat

Dan Stoenescu – ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni

Cristian Ciprian Bucur – ministrul pentru Realaţia cu Parlamentul

Ioan Dragoş Tudorache – şeful Cancelariei Primului Ministru

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a urmărit să aleagă în echipa guvernamentală pe care o propune oameni "profesionişti, integri, deschişi spre dialog", precizând că, luni şi marţi, va merge cu aceştia în faţa Parlamentului pentru a obţine votul de învestitură.

"Am urmărit să fie oameni profesionişti, integri, deschişi spre dialog şi voi merge cu ei, mâine şi poimâine, în faţa Parlamentului", a afirmat Cioloş. El a mai spus că a ţinut cont de competenţă şi de experienţa în domeniu atunci când a făcut propunerile pentru ministere.

Totodată, premierul desemnat a precizat că a ales şi oameni care vin din sectorul privat, din administraţia românească, europeană sau internaţională, dar şi din rândul societăţii civile. "Am urmărit să avem şi un echilibru de gen, cred că e unul din rarele guverne ale României care are cam o treime, din membrii propuşi, femei", a adăugat Cioloş, într-o declaraţie la Palatul Parlamentului.

"Zilele acestea am avut discuţii consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipă solidă, iar procesul de selecţie a miniştrilor este în plină desfăşurare. La sfârşitul acestei săptămâni intenţionez să prezint lista miniştrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare", scria Cioloş pe 12 noiembrie într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lista noului guvern a fost unul dintre subiectele discuţiilor pe care le-a avut sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul unei escale pe care înalţii oficiali europeni au făcut-o la Bucureşti, a declarat aseară premierul desemnat Dacian Cioloş, potrivit mediafax.ro

Anca Paliu Dragu este propunerea lui Dacian Cioloș pentru Ministerul de Finanțe. Surse oficiale au declarat pentru Capital că Anca Paliu Dragu a acceptat să fie Ministru de Finanțe în cabinetul Cioloș, scria vineri capital.ro

Anca Paliu Dragu, 42 de ani, in prezent economist in cadrul Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei Europene, care a lucrat in cadrul biroului local al FMI, dar si la BNR. Paliu Dragu a fost recrutata din 2013 de Comisia Europeana, dupa ce in timp de 11 ani a lucrat in cadrul biroului de la Bucuresti al FMI (2001-2013). Intre 1996-2001, Paliu Dragu a fost economist in cadrul Bancii Nationale. Mai bine de un deceniu, Anca Paliu Dragu a participat la toate discutiile dintre oficialii romani care s-au succedat la putere si delegatiile Fondului Monetar, fara sa iasa in prim plan. Ea este licentiata in Finante-Banci, ASE, si in Politici Publice si Integrare Europeana – SNSPA, potrivit hotnews.ro. De asemenea, are un program de studii avansate de Economie si Afaceri Internationale la Universitatea George Washington, si a obtinut titlul de doctor in finante de la ASE.

Conform unor surse citate de Evenimentul zilei, Vasile Dîncu ar urma să ocupe funcția de vicepremier și ministru al dezvoltării.

Stire in curs de actualizare