Laura Codruța Kovesi a obținut 26 voturi în Comisia pentru Libertăți Civile și Justiție! Ea a fost urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE).

Interesant este însă că deși doar un singur europarlamentar PNL era membru plin, în favoarea lui Kovesi s-au pronunțat încă patru eurodeputați din România. Cu alte cuvinte, cinci europarlamentari PNL din Comisia LIBE (dintre care 4 supleanţi ai membrilor de drept) au votat pentru ea miercuri, în timp ce cei cinci europarlamentari români socialişti au votat împotrivă.
Singurul liberal care este membru în Comisia LIBE este Traian Ungureanu. Mai mulți eurodeputați membri ai Comisiei au lipsit de la ședință. Din acest motiv, au participat, în calitate de supleanți, europarlamentarii PNL Cristian Bușoi, Siegfried Mureșan, Marian-Jean Marinescu și Adina Vălean, potrivit unor surse politice. Conform surselor citate, unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru în Comisia LIBE nu a participat la ședința forului legislativ, fiind înlocuit de unul dintre eurodeputații PNL. 
Cei cinci eurodeputați socialiști Emilian Pavel, Gabriela Zoană, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Răzvan Popa și Maria Grapini au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi.