Preşedintele Klaus Iohannis a putut fi văzut alături  de o femeie misterioasă la Ziua Marinei, șeful statului nemaifiind însoțit, ca de fiecare dată, de soția sa, Carmen Iohannis.

Astfel, de Ziua Marinei, Iohannis a participat la festivitatea de 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române care a fost sărbătorită altfel.

Noile condiții, impuse de pandemia de coronavirus, au presupus în special distanțarea dintre persoanele aflate de față.

Lipsa lui Carmen Iohannis

Ce a atras atenţia în mod special a fost faptul preşedintele Klaus Iohannis nu a venit însoţit de Carmen Iohannis, ci acesta fiind văzut în prezența lui Delia Dinu, consilier prezidențial, scrie evz.ro.

Se pare că lipsa lui Carmen Iohannis de la eveniment a fost pusă pe baza pandemiei de coronavirus de la noi din țară, așa că doamna Delia Dinu a trebuit să-și facă datoria și să-l însoțească pe președinte, arată sursa citată.

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este descendenta unei familii române greco-catolice din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, din județul Mureș.

Încredere în Klaus Iohannis

Doina Lăzurcă, o rudă a soției Președintelui, mărturisește că mama lui Carmen Iohannis, Georgeta Lăzurcă, a crezut dintotdeauna în actualul președinte.

”Mătușa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grijă Carmen de ea, e și bolnavă, deh, ca la bătrânețe.

Carmen a angajat două femei care stau mereu cu ea, să nu-i lipsească nimic, să se îngrijească de ea”, a povestit Doina Lăzurcă, ruda lui Carmen Iohannis.

Trebuie precizat că, înainte să se mute la Sibiu, părinții lui Carmen Iohannis, Ioan și Georgeta Lăzurcă, au lăsat moștenire Doinei Lăzurcă, rudă prin alianță, casa în care trăiește azi aceasta.

”Omagiu eroilor mărilor”

”Celebrăm astăzi, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Ziua Marinei, cel mai potrivit prilej pentru a ne manifesta prețuirea față de cei care își fac datoria pe mările și oceanele lumii, sub drapelul tricolor.

Tot astăzi, aducem cu profundă recunoștință un omagiu eroilor mărilor, deopotrivă militari și civili, căzuți la datorie.

Aniversarea Zilei Marinei este în egală măsură o sărbătoare a Forțelor Navale Române, a Poliției de Frontieră, a Marinei Comerciale și a orașelor-porturi. Anul acesta, din păcate, amploarea festivităților și participarea celor care iubesc și prețuiesc Forțele Navale sunt restricționate din cauza măsurilor de prevenție necesare în contextul provocat de pandemia de COVID-19, care ne afectează de la începutul acestui an”, a declarat sâmbătă Klaus Iohannis.

Sursa foto: evz.ro