Potrivit preşedintelui Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, facilitatea respectivă este o noutate pentru litoral, cu acelaşi bilet putându-se circula într-o zi cu mai multe mijloace de transport, din oră în oră, curse efectuate de o firmă particulară. Preţul tichetului de călătorie este de 15 lei, iar minorii cu vârsta de sub 6 ani beneficiază de gratuitate. ”Este vorba despre un autocar care asigură turiştilor un tur al staţiunilor de pe litoral. Ceea ce aduce nou această cursă este faptul că turistul poate coborî din autocar în Eforie, de exemplu, poate vizita staţiunea, pentru ca, apoi, cu acelaşi bilet, să îşi continue călătoria cu următorul autocar spre Neptun şi apoi din nou mai departe. Practic, cu acelaşi bilet, poţi vizita toate staţiunile pe parcursul unei zile”, a informat, printr-un comunicat remis sâmbătă presei, reprezentanta ALDD.

Conform acesteia, hotelurile şi terasele de pe litoral au început de vineri să fie ”pline”, gradul mediu de ocupare fiind de circa 80%.Turiştii aflaţi pe litoral mai pot petrece timpul liber făcând plimbări cu autobuzele etajate pe ruta Constanţa – staţiunea Mamaia sau tururi aeriene ale aceleiaşi staţiuni, cu telegondola.

Alte oferte sunt, conform Corinei Martin, ”croaziera de o zi în Delta Dunării, excursie la Adamclisi şi Mănăstirea Sf. Andrei, cu dejun gătit de călugări, vizite la muzee, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Planetariu, Acvariu, Delfinariu, Micro-rezervaţie), croaziere pe mare şi pe Insula Ovidiu, seri dobrogene la Nunta Zamfirei şi degustări de vinuri la Murfatlar, zboruri de agrement la aerodromul din Tuzla, călărie la herghelia de la Mangalia, jeep-safari la Cheile Dobrogei, vizite la cetăţile Enisala şi Histria, scuba-diving sau plimbare cu caiacele”.

Cel mai mare parc acvatic de pe litoral – Aqua Magic din staţiunea Mamaia este o alternativă de distracţie, precum şi numeroasele cluburi de pe întreg litoralul.

Sursa: Agerpres