Chiar dacă perioada târgurilor imobiliare cu oferte de locuinţe pe hârtie a apus de ceva timp, nici vânzătorii de locuinţe deja finalizate nu prea au succes în cadrul acestor evenimente. Din acest motiv cei mai inspiraţi participanţi încearcă să atragă privirile cu reduceri „substanţiale“ la preţul practicat în mod curent.

Organizatorii târgului imobiliar tIMOn, ce se va desfăşura în perioada 9-12 septembrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, se laudă cu reduceri care variază între 2.000 şi 10.000 de euro, valabile doar pe perioada evenimentului.

Fondul de investiţii Romania Invest a anunţat că va oferi 10% discount doar în perioada celor patru zile de târg. Compania promovează apartamente cu două camere în Titan a căror preţ a fost redus de la 63.000 euro la 52.000 euro, fără TVA, apartamente cu trei camere în aceeaşi zonă reduse de la 95.000 euro la 86.900 euro şi apartamente cu trei camere în ansamblul Ten Blocks din Militari reduse de la 95.000 euro la 88.000 euro.

De la scumpiri la reduceri

Dezvoltatorul Green City Construct, controlat de familia omului de afaceri Dumitru Bucşaru, acţionarul echipei de fotbal Unirea Urziceni, s-a decis să ofere vizitatorilor tIMOn un discount de 10.000 de euro pentru cele 620 de locuinţe pe care le promovează. Această decizie vine după ce la târgurile imobiliare precedente, Green City Construct a fost printre puţinele companii care au anunţat creşterea preţurilor la locuinţe. Ansamblul Green City, construit în comuna 1 Decembrie, are finalizate 520 de unităţi.

Cel mai mic preţ promovat la târg este 21.500 euro pentru o garsonieră construită pe structură de oţel, cuprinsă în proiectul Casa Felice din Mogoşoaia, iar cel mai mare este de 318.000 euro, pentru un penthouse în Piaţa Victoriei.

Dezvoltatorul GTC România prezintă la târg 326 de locuinţe din cadrul proiectelor Felicity şi Rose Garden, iar Remark vine cu 356 de apartamente în ansamblurile Răsărit de Soare şi Quadra Place 2, ambele dezvoltate de Conarg Real Estate.

La ediţia din această toamnă a tIMOn vor participa 40 de dezvoltatori care promovează 100 de proiecte imobiliare ce totalizează circa 5.000 de locuinţe noi. Pe lângă această ofertă organizatorii au anunţat că vor fi disponibile la vânzare şi 4.000 de locuinţe vechi.