CTP îl pune la zid pe Vlad Voiculescu: Nu are competența necesară. Reacție dură după tragedia de la Victor Babeș

Gatezarul și scriitorul a precizat că evenimentul de luni seara ar fi fost unul tragic dacă înainte nu ar fi fost alte evenimente neplăcute în spitalele din România. El a precizat că ceea ce se întâmplă azi se numește disoluția autorității.

„Dacă ceea ce am văzut în această seară ar fi fost primul eveniment de felul acesta, dacă nu ar fi avut înainte tot ceea ce aţi enumerat, Piatra Neamţ, Balş, Foişor şi altele şi toate ciocnirile, cât se poate de vizibile pentru opinia publică din coaliţia aflată la Guvernare, toate aceste hărţuieli care n-au legatură cu lucrul în slujba cetăţenilor, dacă nu ar fi fost tot acest trecut al evenimentului din această seară, el ar fi fost un eveniment tragic, un eveniment care ar fi întristat pe mult mai mulţi decât pe apropiaţii celor care au murit, dar ar fi fost doar atât, dacă se poate spune doar atât, un eveniment tragic. Nu poate fi aşa din pricina acestei serii care duce la ceva ce numeam cu mai bine de 20 de ani disoluţia autorităţii. Ceea ce e groaznic e că astăzi nu pot să folosesc alte cuvinte după 20 şi ceva de ani decât aceleaşi, disoluţia autorităţii”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Momentan, nu există vinovat

Gazetarul a continuat prin a întreba dacă va exista cineva care va plăti pentru situația de la ”Victor Babeș”, în contextul în care, până acum, pentru astfel de tragedii nu a plătit nimeni.

„Spunea premierul Cîţu, a ieşit la 23 să ne spună că ancheta va stabili cine sunt vinovaţii şi ei vor plăti. Da, domnul Cîţu, vor plăti cum plătesc şi cei din cazul Foişor? Acolo cine plăteşte, avem vreun vinovat? Nimeni. De ce? Din pricina îmbârligării cozilor partidelor din Coaliţie, care nu cedează niciunul”, a adăugat CTP.

USR-PLUS, blocat pe Vlad Voiculescu

Un alt subiect abordat de CTP este ”obsesia” USR-PLUS de a-l ține în fruntea Ministerului Sănătății pe Vlad Voiculescu. Acesta a comentat declarațiile lui Dan Barna cu privire la ministrul Sănătății.

„Îl avem pe Voiculescu, care nu e diamant, spune domnul Barna, dar e prost. Adică ce înseamnă că nu e diamant, dar nu avem altul mai bun? Înseamnă că e prost, dar e prostul nostru. Şi nu permitem, pentru că noi suntem USR-Plus şi nu permitem să-l daţi jos. Este şi ilogic ce a spus domnul Barna, e profund ilogic. A spus că deşi nu e diamant domnul Voiculescu, noi nu avem altă soluţie mai bună. Care noi? USR Plus? Păi dacă USR Plus nu găseşte în rândurile sale, ale membrilor, simpatizanţilor săi, nu găseşte pe nimeni mai bun decât Voiculescu, ce împiedică USR Plus să ia un medic valoros din ţara asta, un cadru universitar, o persoană mai presus de orice suspiciune în ce priveşte integritatea şi competenţa şi să o pună în această funcţie în folosul cetăţenilor, girată şi sprijinită de USR Plus. E ilogic ce spune domnul Barna”, a mai afirmat acesta.

Voiculescu nu are competența necesară

După tragedia de luni seara, șeful DSU, Raed Arafat, a ieșit pentru a ține o declarație de presă cu scopul de a răspunde întrebărilor jurnaliștilor cu privire la evenimentul neplăcut. Cristian Tudor Popescu a precizat că șeful DSU a răspuns corect și documentat, lucru ce n-ar fi putut să facă ministrul Sănătății dacă ieșea și el la declarații.

„Aceste lucruri se adaugă tragediei din seara aceasta. Domnul Arafat în apariţia din această seară a fost coerent, documentat, a răspuns convingator la toate întrebările, eu nu am sesizat nişte încercări de a astupa ceva, de a fenta, de a încerca să deruteze jurnaliştii, nu, a răspuns corect şi documentat. Dacă domnul Voiculescu ar fi fost lângă domnul Arafat cred că ar fi fost foarte rău, pentru că în primul rând nu avea ce să spună despre această situaţie, nu are competenţa necesară nici pe departe de a vorbi documentat despre astfel de situaţii de urgenţă şi 2, apariţiile domnului Voiculescu – discut exclusiv despre apariţie, nu de conţinut, aia e altă treabă, putem discuta – apariţiile domnului Voiculescu au fost toate catastrofale din punct de vedere al transmisiei de mesaje, a încrederii, încheind cu ultima în care se consulta cu consiliera, dacă dă bine cu mască sau fără mască. Deci mai bine că n-a fost acolo domnul Voiculescu. Domnul Arafat a dat cât se putea da în această situaţie foarte gravă şi foarte greu de justificat în condiţiile actuale, pe care le-am descris. Mai mult nu cred că se putea face”, a mai relatat CTP.